Πανδικαστική συγκέντρωση στις 14/10 για τις περικοπές στις συντάξεις

Πανδικαστική συγκέντρωση στις 14/10 για τις περικοπές στις συντάξεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για «τις δραματικές περικοπές των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών» πρόκειται να πραγματοποιηθεί τοΣάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 στις 10 π.μ.  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Την πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν 7 Δικαστικές Ενώσεις  και την υπογράφουν οι πρόεδροι τους: Χριστόφορος Σεβαστίδης, Ευθύμιος Αντωνόπουλος,  Αγγελική Λαϊνιώτη,  Ασημίνα Σαντοριναίου,   Δημήτριος Ασπρογέρακας,  Χρήστος Μητκίδης και   Σταμάτιος Γιακουμέλος.
 
Οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους  για τη σημαντική νέα περικοπή των συντάξεων τους και έχουν ζητήσει παράλληλα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας, καθώς επίσης και τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας. 
 
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες μέρες η Ένωση  Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε  ανακοίνωσή τους τόνιζε ότι η Κυβέρνηση προέβη σε «νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου κατά ποσοστό 40%, περίπου, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων), των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να ανέρχεται σε ποσοστό 74% περίπου».