ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Ξέσπασε η μάνα - «Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου»

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Ξέσπασε η μάνα - «Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου»

«Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ό,τι έγινε», είπε εν μέσω λυγμών ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 και η σορός του έκτοτε αγνοείται.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό με απόντες όλους τους κατηγορούμενους και κυρίως τον βασικό «πρωταγωνιστή» της, τον 73χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» της απαγωγής του θύματος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η μητέρα του θύματος κυρία Βαρβάρα Θοδωράκη, με σπαρακτική φωνή ζήτησε από το δικαστήριο να τη βοηθήσει να βρει «τα κόκκαλα» του 26χρονου, τότε, μοναχογιού της ο οποίος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012 και την επόμενη ημέρα δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Εισαγγελέας: Όλα θα τα βρούμε αλλά πρέπει να μας βοηθήσετε.

Μάρτυρας: Εγώ έβαλα τα φίδια και σκότωσα το παιδί μου. Εγώ είμαι υπεύθυνη. Ακόμα τον προστατεύουν ...

Εισαγγελέας: Του έχουν επιβληθεί ισόβια!

Μάρτυρας: Σας παρακαλώ, είστε Δικαιοσύνη, θέλω να μου βρείτε τα κοκκαλάκια του παιδιού μου!

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της η κυρία Βαρβάρα Θοδωράκη, ανέφερε πως είχε γνωρίσει τον 73χρονό βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και την σύζυγό του, περίπου 17 χρόνια πριν. Όπως τόνισε, ο κατηγορούμενος της παρουσιαζόταν ως άτομο με υψηλές γνωριμίες και της έλεγε ότι εργάζονταν στην CIA και την ΕΥΠ. «Μας έλεγε ότι ήταν υπασπιστής του εκάστοτε Αμερικανού στρατηγού».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος είχε προμελετήσει τη γνωριμία του με το γιο της.

«Ο δολοφόνος έρχονταν και έπιανε κουβέντα με το Μάριο, του είχε δανείσει για 15 ημέρες ένα αυτοκίνητο. Είχε εντυπωσιάσει τον παιδί μου και εμάς. Η οικογένεια του έδειχνε να είναι συγκροτημένη, μόνο και μόνο για να μας προσεγγίσουν. Έβλεπα ότι το παιδί μου ήταν ικανοποιημένο από αυτή την φιλία. ...Η μάνα μου, ήταν από τα ίδια χωριά με δολοφόνο (από χωριά της Μάνης) και αυτό μας έπεισε... Του είχε τρομερή εμπιστοσύνη», είπε με δάκρυα στα μάτια. «Επί καθημερινής βάσης μας έκανε τηλεφωνήματα. Είχε τρόπο να σε πλησιάζει, να σε πείθει. Τα τηλεφωνήματα γίνονταν πάντα μέσω viber και από το κινητό της γυναίκας του. Με το παιδί μου και με εμένα ήταν καθημερινή η επικοινωνία».

Η αρχή… του τέλους!

Όπως είπε, η οικογένεια του κατηγορουμένου, γνώριζε τα πάντα για την περιουσία της. «Ήξεραν για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Από εμένα είχαν μάθει τα περισσότερα. Λυπάμαι και μέμφομαι τον εαυτό μου για αυτό. Τους είχα πει και για τις καταθέσεις μου. Γνώριζαν ότι είχα 450 χιλ. ευρώ στην τράπεζα αλλά όχι ότι τα είχα δεσμεύσει για αγορά οικοπέδου. Είχα βάλει δυο φίδια μέσα στο σπίτι μου».

Η αρχή του.. τέλους για τον Μάριο άρχισε στις 9 Αυγούστου του 2012, όταν μαζί με τη μητέρα του και τη γιαγιά του ταξίδεψαν για το Διακοφτό, όπου βρισκόταν το εξοχικό τους σπίτι.

Όπως περιέγραψε στους δικαστές η κυρία Βαρβάρα Θοδωράκη: «Η μητέρα μου εκ των υστέρων μου είχε πει ότι ο Μάριος κρατούσε στο χέρι του ένα φάκελο... Υπέθεσα ότι μπορεί να είχε μέσα 6 χιλ. ευρώ για τις διακοπές του και άλλες υποχρεώσεις. Ο Μάριος ήταν ο διαχειριστής των οικονομικών μας. Ήταν ο άντρας του σπιτιού, πάντα μετρημένος και φειδωλός με τη διαχείρισή τους. Εκείνη την ημέρα μαζί του μετρητά. Αναζητήσαμε τα χρήματα αυτά και δεν τα βρήκαμε. Μου είπε κοιμηθείτε, έχω κλειδιά, θα αργήσω. Γύρω στις 3 ξημερώματα χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο. Μια φωνή από την άλλη πλευρά της γραμμής μου είπε: «Κυρία μου δίναμε καθαρό πράγμα στο γιο σας μας χρωστάει 620 χιλ. ευρώ. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα... Μέσα στη σύγχυση μου ο μόνος άνθρωπος που μου σκέφτηκα να τηλεφωνήσω τότε, ήταν ο πράκτορας. Τηλεφώνησα στη γυναίκα του και εκείνη σαν να περίμενε το τηλεφώνημά μου, το σήκωσε αμέσως. Της είπα τι συνέβη. Μου είπε πως ο άνδρας ήταν με κάποιον στρατηγό, πως θα τον ειδοποιούσε και εκείνος θα με καλούσε. Φυσικά δεν με κάλεσε ποτέ. ...Σκέφτηκα ότι θα είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο αφού έλεγε ότι ήταν αρχηγός της ΕΥΠ. Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα και η ίδια φωνή, μού είπε τα ίδια ότι ο Μάριος χρωστάει 620 χιλιάδες ευρώ... Μια φορά μου είπαν ότι θα τον σκοτώσουν και κάποια άλλη ότι θα τον στείλουν στην Αμερική».

Με αναφιλητά η χαροκαμένη μάνα μίλησε στη συνέχεια για τη συνάντηση που είχε αμέσως μετά την εξαφάνιση του γιου της με τη σύζυγο του 73χρονου, η οποία της είπε ότι είχε δει τον Μάριο την προηγούμενη ημέρα, «να διασκεδάζει με γκομενάκι και τσιγαράκι και να περνάει καλά. Μου είπε πως το παιδί έπαιρνε ναρκωτικά. Είμαι γιατρός. Το παιδί μου δεν πήρε ποτέ ναρκωτικά ούτε κάπνιζε». Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως η κατηγορουμένη την απέτρεπε από το να πάει στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του γιου της - «Στην αστυνομία υπάρχουν ρουφιάνοι, συνεργάζονται με εμπόρους ναρκωτικών», της έλεγε χαρακτηριστικά. Την ίδια συμβουλή της έδωσε και ο 73χρονος.

«Το μόνο που ήθελα ήταν να πάρω το γιο μου πίσω. Προσπαθούσα να μαζέψω χρήματα. Σε άλλους έλεγα ότι είμαι άρρωστη, και σε άλλους την αλήθεια. Όταν είδαν ότι δεν μπορώ να τα μαζέψω μού είπαν να πάω σε τοκογλύφο. Η κουμπάρα μου μου έστειλε 40 χιλ. ευρώ, είχε όμως φωτογραφίσει τα χρήματα. Όταν τους το είπα, ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε «παραιτούμε». ...Μου έλεγαν ότι ο Μάριος είναι ναρκομανής ότι έπρεπε να δώσω λεφτά. Ήμουν ηλίθια. Μου ζητούσαν να δώσω όσο χρήματα είχα μαζέψει. Τότε ήταν 270 χιλ ευρώ. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι μού έλεγαν να πάω στην αστυνομία αλλά είχα εμπιστοσύνη στον «εγκέφαλο». 16 Αυγούστου πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία. Είχα αρχίσει να φοβάμαι, να σπάω. Φοβόμουν ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου. Με πήρε κάποιος αστυνομικός και πήγαμε σπίτι και πήραμε 313 χιλ. ευρώ. Οι αστυνομικοί μου είπαν είναι δική σου υπόθεση αν θα τα δώσεις. Μου είχαν πει πως όταν τους δώσω τα χρήματα, θα αγκαλιάσω την άλλη ημέρα το πρωί το παιδί μου.

Πρόεδρος: Πότε σταματήσετε να έχετε επαφή;

Μάρτυρας: Μου είπε η αστυνομία να μην διακόψω τις σχέσεις μου μαζί τους. Τους είχα σιχαθεί. Έμαθα εκ των υστέρων ότι είχαν σκοτώσει παιδί μου από την πρώτη ημέρα...

Πρόεδρος: Τι άλλο μάθατε εκ των υστέρων για τον πρώτο κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ό,τι ποτέ δεν είχε δουλέψει στη ζωή του, δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου.

Σχετικές ειδήσεις