ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέες αποκαλύψεις για το ζεύγος Παπαντωνίου: Ψάχνουν λογαριασμούς του σε πέντε χώρες

Νέες αποκαλύψεις για το ζεύγος Παπαντωνίου: Ψάχνουν λογαριασμούς του σε πέντε χώρες

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του ζεύγους Παπαντωνίου έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- όχι μόνο επιχείρησε να μπλοκάρει το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, αλλά ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου είχε ήδη άρχισει να εκποιεί περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα.

Κατά τις ίδιες πηγές πέραν της ανυπαρξίας στοιχείων που να δικαιολογούν τον τρόπο απόκτησης των μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία βρέθηκαν στους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου, όπως επίσης και της απολογίας του επιχειρηματία που «έκαψε» τον πρώην υπουργό, αποκαλύπτοντας τον τρόπο μετέφερε τα χρήματα στο εξωτερικό για λογαριασμό του Παπαντωνίου, οι ανακριτικές αρχές στάθηκαν και σε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που οδήγησε τον πρώην υπουργό στη φυλακή.

Παρά τους ισχυρισμούς του Γιάννου Παπαντωνίου ότι συναίνεσε στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, στη δικογραφία φέρονται να υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο! Δηλαδή, ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου επιχείρησαν τελικά να μπλοκάρουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά το ζευγάρι εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον των ανακριτών τον Νοέμβριο του 2017 και παρουσία δικηγόρου φέρεται να υπέγραψε συναίνεση στην άρση του τραπεζικού του απορρήτου για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Τότε το ζευγάρι φέρεται να δήλωσε στους ανακριτές ότι αυτοί ήταν και οι μόνοι του λογαριασμοί στην Ελβετία.

Η συναίνεση εστάλη στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Βέρνης. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν αργότερα, ότι η Σταυρούλα Κουράκου μέσω Ελβετού δικηγόρου, υποστήριξε ενώπιον των ελβετικών αρχών ότι δεν παρείχαν τη συναίνεση τους στους ανακριτές, καθώς παραπλανήθηκαν βάζοντας την υπογραφή τους χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύτιμα στοιχεία ήρθαν στα χέρια των αρχών από την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ των υπαλλήλων της Ελβετικής τράπεζας και του επιχειρηματία-ο οποίος διακίνησε τα 2,8 εκατ. ελεβετικά φράγκα - η οποία εφιστούσε την προσοχή, καθώς σύμφωνα με τις Ελβετικές αρχές τα ποσά που διακινήθηκαν ήταν πολύ μεγάλα.

Πλέον οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς αναζητούν τα... ακριβή χνάρια του «παράνομου» χρήματος μέσω αιτημάτων δικαστικής συνδρομής. Ένας από τους προρισμούς φαίνεται να είναι και η Γαλλία καθώς ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι υπήκοος Γαλλίας και έχει και εκεί λογαριασμούς. Κατά τις ίδιες πηγές μάλιστα ο πρώην υπουργός φέρεται ότι έχει προβάλλει και εκεί αντιρρήσεις για το άνοιγμα τους. Αντίστοιχα αιτήματα έχουν σταλεί επίσης σε Βέλγιο, ΗΠΑ, Κύπρο, Βέλγιο και Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης:

Πώς η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος οδήγησε στον Γιάννο Παπαντωνίου

Συνομιλία Παπαντωνίου με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» για το... ζεστό νερό στις φυλακές Κορυδαλλού!