ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κόρινθος: Ελεύθερος ο 35χρονος που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου Ρομά

Κόρινθος: Ελεύθερος ο 35χρονος που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου Ρομά

Ελεύθερος ο 35χρονος άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 52χρονου Ρομά, ο οποίος έκλεψε κότες από το κοτέτσι του σπιτιού του.

Όπως αναφέρει το korinthostv.gr, ο ανακριτής, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε σήμερα ο 35χρονος, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκρινε ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος και να μην προφυλακισθεί, με τους περιοριστικούς όρους της άμεσης απομάκρυνσης από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ πρέπει να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης (28/03) επικράτησε νέα μικροένταση έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου, όταν ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο, ωστόσο παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου από νωρίς το πρωί και δεν επέτρεπαν στους Ρομά να πλησιάσουν, όσο απολογούνταν ο 35χρονος από το Σολωμό Κορινθίας.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπήρξε κυνηγητό των ΜΑΤ με τους Ρομά και επεισόδια μικρής έντασης.

Τις προηγούμενες ημέρες συγγενείς αλλά και φίλοι του θύματος διεμήνυαν ότι είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη (26/03), στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου, έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια από συγκεντρωμένους Ρομά, που περίμεναν τον 35χρονο για να τον λιντσάρουν.

Διαβάστε επίσης:

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2019: Πότε αρχίζουν και πότε τελειώνουν οι εξετάσεις