ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κορονοϊός - Πάσχα: Άγνωστο ακόμα πώς θα φτάσει το Άγιο Φως στα σπίτια μας

Κορονοϊός - Πάσχα: Άγνωστο ακόμα πώς θα φτάσει το Άγιο Φως στα σπίτια μας
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Οι διαφορετικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εορταστεί φέτος το Πάσχα δημιουργούν έναν γρίφο στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στους πιστούς.

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αλλά μετά την αρνητική απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά σε κάποιους δήμους που θέλησαν να προχωρήσουν σε κατ' οίκον παράδοσή του, παραμένει άγνωστο το πώς ακριβώς θα φτάσει στα σπίτια μας.

Από την αρχή, η κυβέρνηση απέρριψε το ενδεχόμενο να μην μεταφερθεί καν το Άγιο Φως στην Αθήνα. Μετά από τις σχετικές συσκέψεις και διαβουλεύσεις αποφασίστηκε ότι αυτό θα μεταφερθεί με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας και όχι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όπως συνηθιζόταν.

Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν μόνο ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα πατέρας Δαμιανός και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Φτάνοντας στο Ισραήλ κανείς από τους δύο δεν πρόκειται να κατέβει από το αεροπλάνο γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αν το κάνουν, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων από τα Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως θα παραδοθεί με ειδικό απεσταλμένο στο αεροπλάνο της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα το υποδεχθεί ένα μικρό άγημα οκτώ ατόμων το οποίο θα αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές και την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης.

Το Άγιο Φως θα ταξιδέψει το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μόνο στη Θεσσαλονίκη και δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για τη διασπορά του σε άλλες περιοχές της χώρας. Με δρομολογημένες πτήσεις της επόμενης μέρας θα μεταφερθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μέχρι τώρα αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσει στους πιστούς λόγω και των περιοριστών μέτρων κυκλοφορίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Oι Ιερές Ακολουθίες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία ποιμνίου. «Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην εκκλησία», τονίζεται σε ανακοίνωση. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς κι αυτό είναι το νόημα της «κεκλεισμένων των θυρών» τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.

Οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς την Πέμπτη (09/04).

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση να ακολουθήσουν όλοι οι πολίτες την προτροπή της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουμε στο σπίτι προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα

Σχετικές ειδήσεις