ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Νέα μέτρα: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος – Σε ποιους θα επιβάλλονται πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων

Νέα μέτρα: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος – Σε ποιους θα επιβάλλονται πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τα νέα μέτρα που τίθενται από σήμερα σε ισχύ
INTIME

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τα νέα μέτρα που τίθενται από σήμερα σε ισχύ

Τα νέα μέτρα για τις εκκλησίες θα θέσει σήμερα επί τάπητος η Ιερά Σύνοδος που συνεδριάζει καθώς βάσει των όσων ισχύουν από σήμερα οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται στους ιερούς ναούς μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή με αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid).

Σε περίπτωση παραβάσεων των μέτρων τότε με πρόστιμα θα τιμωρούνται τόσο οι πιστοί όσο και ο υπεύθυνος της εκκλησίας ενώ περίπτωση που δεν υπάρχει υπεύθυνος στην εκκλησία, το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ιερέα.

Συγκεκριμένα σε εκκλησίες και χώρους λατρείας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο στον κατά νόμο υπεύθυνο του χώρου λατρείας ή, απουσία αυτού, στον παριστάμενο θρησκευτικό λειτουργό ύψους 1.500 ευρώ και στον πιστό 300 ευρώ.

Πάντως το μεγαλύτερο μέρος της επίσημης εκκλησίας τάσσεται υπέρ των νέων μέτρων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε συνεννόηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφορικά με την κυβερνητική απόφαση για είσοδος στους ναούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή την πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιό της στις 4 Νοεμβρίου, είχε καλέσει, ουσιαστικά, τους πιστούς να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, επειδή όμως μέχρι τότε η κυβέρνηση είχε εξαιρέσει τις εκκλησίες από την υποχρεωτική διενέργεια rapid test. Δεν ήταν υποχρεωτικός, δηλαδή, ο εργαστηριακός έλεγχος των μη εμβολιασμένων πιστών για την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, στο τηλεοπτικό του μήνυμα στους πολίτες την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του πλαισίου, τονίζοντας ότι, πλέον, όσοι πιστοί δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ, όπως προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα - Από πού αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι

Σφίγγει ο κλοιός για τον ηθοποιό Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό - Τι υποστηρίζει

«Ότι έγινε, έγινε συναινετικά»: Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό