ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Λυκαβηττός: Με απόφαση Αρχιεπισκοπής απομακρύνεται ο πατήρ Λουπασάκης

Λυκαβηττός: Με απόφαση Αρχιεπισκοπής απομακρύνεται ο πατήρ Λουπασάκης

Λυκαβηττός: Πληροφορίες αναφέρουν πως ο παπά Δημήτρης έχει λάβει σχετικό έγγραφο, για τη λήξη της απόσπασής του και ενημερώνεται πως πρέπει να επιστρέψει στην ενορία του.

Διορία προκειμένου να εγκαταλείψει τον ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και να επιστρέψει στην ενορία του, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Ζωγράφου έλαβε ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο παπά Δημήτρης έχει λάβει σχετικό έγγραφο, για τη λήξη της απόσπασής του και ενημερώνεται πως πρέπει να επιστρέψει στην ενορία του.

Όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πατέρα Δημήτριου έχει εκφράσει την πρόθεση να σεβαστεί την απόφαση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Η Αρχιεπισκοπή ωστόσο είναι έντονα προβληματισμένη για την αντίδραση των πιστών με την αποχώρηση του πατέρα Δημητρίου από τους Αγίους Ισιδώρους, καθώς συνέρρεαν για τα κηρύγματά του.

Ο ιερέας φέρεται ιδιαίτερα στενοχωρημένος με την έκβαση που έχει λάβει αυτή η υπόθεση, ιδίως με την απαγόρευση να τελεί λειτουργίες ή άλλες εκδηλώσεις, καθώς και να κάνει κηρύγματα στον Λυκαβηττό.

Εκτός όμως από τον πατέρα Δημήτριο εκτός Λυκαβηττού πρόκειται να βρεθούν και οι συνεργάτες του, δόκιμοι μοναχοί, ενώ ήδη έχουν σταματήσει οι καθημερινές λειτουργίες, καθώς τελούνται μόνο οι Κυριακάτικες λειτουργίες, με ιερέα που καθορίζεται από την Μονή Πετράκη.

Ο ναός, ο οποίος ανήκει στο πρώην Ταμείο Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος κατά την περίοδο της κρίσης προσέφερε έως και 3.000 γεύματα σε πιστούς, οικονομικά αδύναμους που σχημάτιζαν ουρές για να τον δουν και να ακούσουν τα κηρύγματά του ή να βρεθούν στις πανηγύρεις που οργάνωνε ο ναός.

Πριν αναλάβει ο πατήρ Δημήτριος, πολύ συχνά γινόταν καταφύγιο για τοξικομανείς και άλλους, ενώ ήταν παραμελημένος, καθώς λειτουργούσε περιστασιακά.

Κλειδωμένη βρήκαν την πόρτα του ναού Αγίων Ισιδώρων οι πιστοί που προσήλθαν για τον Εσπερινό την Τρίτη 29 Νοεμβρίουekklisiaonline.gr

Οι πιστοί πάντως τις προηγούμενες ημέρες εξέφρασαν ανησυχία για την πολυήμερη απουσία του παπά Δημήτρη από τον Λυκαβηττό, καθώς κατάλαβαν ότι επρόκειτο να απομακρυνθεί από τον ναό. Ήδη έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την τελευταία λειτουργία του ναού με τον παπά να βρίσκεται ακόμη εκτός Αθηνών με τους πιστούς που προσήλθαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου για τον Εσπερινό, παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρεά, να βρίσκουν την πόρτα του ναού κλειδωμένη.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube