ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερατική Σύναξη Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής

Ιερατική Σύναξη Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής
Eurokinissi / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης, η Ιερατική Σύναξη εννέα Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής, των Α', Β', Γ', Δ', Ε', ΣΤ', Ζ', Ι', ΙΖ'.

Στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης βρέθηκαν τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στο επιτελούμενο ενοριακό έργο και τους τρόπους ανέλιξής του. Ο Μακαριώτατος ανέπτυξε τους οραματισμούς του, αλλά και τις ποιμαντικές του κατευθύνσεις και αναφέρθηκε στη σχέση του εφημέριου με τον επίσκοπο.

Έκανε, ακόμη, ειδική αναφορά στη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 15 και 16 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο αποφάσισε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και στο μεγάλο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται για τα 100 χρόνια του περιοδικού «Θεολογία», στις 12, 13, και 14 Οκτωβρίου.

Ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίο οι ιερείς μίλησαν για διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην ενορία, στο πλαίσιο ανάπτυξης της ποιμαντικής τους δράσης.

Μετά τη σύναξη οι ιερείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στις δομές της κατασκήνωσης.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ παρέστησαν και οι επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Ρωγών Φιλόθεος.