ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Eορτασμός των Θεοφανείων στα Χανιά (pics)

Eορτασμός των Θεοφανείων στα Χανιά (pics)

Στα ηλιόλουστα Χανιά και στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο Καθαγιασμός των Υδάτων.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, των οικείων Εφημερίων Πρωτ. Στυλιανού Θεοδωρογλάκη και Πρωτ. Ευτυχίου Πετράκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη και των διακόνων π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και π. Ευαγγέλου Γενάρη.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι σήμερα το Άγιο Πνεύμα με την κάθοδο Του στα ύδατα όπου βυθίζεται ο σταυρός του Κυρίου, κατέρχεται σε ολόκληρη τη φύση.

Σήμερα το Άγιο Πνεύμα αγιάζει όποιον το επιθυμεί. Γι'αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αληθινή μας πίστη, η οποία είναι συνδεδεμένη με το είναι μας, την ύπαρξη μας. Είναι η εμπιστοσύνη που παραδοσιακά ο άνθρωπος εμπιστεύεται στο Θεό.

Και Εκείνος πρόθυμος πάντα, όσο και αν εμείς Τον αγνοούμε με τις πράξεις μας, όσο και αν Τον αρνούμαστε, όσο και αν εφευρίσκουμε τεχνικές, ιδεολογίες, μέσα και νόμους, Εκείνος τρέχει σε βοήθεια.

Τίποτα δεν μπορεί να μας αγγίξει αν έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό, Τον αγιάζοντα τα ύδατακαι δι'αυτών ολόκληρη η φύση...

Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας και τις ψυχές μας για να λάβουμε Εκείνον, τον Σωτήρα μας και με πίστη ας αναφωνήσουμε από τα βάθη της ψυχής μας: ''Μέγας ει Κύριε, και θαυμαστά τα έργα σου, και ουδείς λόγος εξαρκέσει προς ύμνον των θαυμασιών σου''.

Το παρόν στη Θεία Λειτουργία έδωσαν πολιτικοί άρχοντες του τόπου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και χιλίαδες πιστών που η παρουσία του πλημμύρησε το χανιώτικο λιμάνι.

Ακολούθως υπό τους ήχους της μπάντας των ενόπλων δυνάμεων και με την συνοδεία στρατιωτικών αγημάτων σχηματίστηκε πομπή προς το παλιό λιμάνι των Χανίων όπου έλαβε χώρα ο Καθαγιασμός των Υδάτων υπό του Σεβασμιωτάτου, όπου θαρραλέοι νέοι βούτηξαν στα καταγάλανα νερά του λιμανιού για να πιάσουν και να προσκυνήσουν τον Σταυρό, παίρνοντας την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας.

Την ώρα επίσης του Καθαγιασμού των Υδάτων πολλά πλεούμενα άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα, υποδεχόμενα με αυτό τον τρόπο την μεγάλη ευλογία!

ΠΗΓΗ romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις