ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας εκπλήρωσε προσωπικό τάμα στην Τήνο

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας εκπλήρωσε προσωπικό τάμα στην Τήνο

Με αδεία του Ποιμενάρχου Σύρου κ. Δωροθέου Β’,ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρκιζας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλοςτέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείον Λόγον, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στον ΠανίεροΝαό της Ευαγγελιστρίας.

O Μητροπολίτης συμπαραστατούμενος από Κληρικούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Λέσχης Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο Λιμενάρχης Τήνου Υποπλοίαρχος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος και μέλη της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής.

Ο Σεβ. κ. Παύλος βρίσκεται στη ιερά νήσο στα πλαίσια των "Νεανικών Εξαημέρων Τήνου" που διοργανώνει η Ι.Μητρόπολη Γλυφάδας για μαθητές του Ανώτερου Κατηχητικού Σχολείου σε δύο περιόδους (Α’ περίοδος, πρόγραμμα αρρένων 1 έως 6 Ιουλίου και Β’ περίοδος, πρόγραμμα θηλέων 8 έως 13 Ιουλίου).

Ο Σεβ. κ. Παύλος προσέφερε στην αγία Εικόνα της Ευαγγελιστρίας Αρχιερατικό Εγκόλπιο, παλαιό ιστορικό κειμήλιο εκπληρώνοντας προσωπικό τάμα.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε τον Μητροπολίτη κ. Παύλο εκ μέρους του Σεβ. Ποιμενάρχου Σύρου, καθώς και την ομάδα των Κατηχητών και κατηχητοπαίδων της Μητροπόλεως Γλυφάδας, ευχόμενος υγεία, μακροημέρευση και δύναμη στο Κατηχητικό έργο που επιτελούν στην Ιερά τους Μητρόπολη και προσέφερε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας αντίγραφο της αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης.

Σχετικές ειδήσεις