ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο πολυβραβευμένος Χολιγουντιανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον μιλάει για τον Χριστό (pics)

Ο πολυβραβευμένος Χολιγουντιανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον μιλάει για τον Χριστό (pics)

Αν και είναι μόλις τριάντα πέντε ετών, ο Jonathan Jackson έχει ήδη μια πολύ πλούσια επαγγελματική εμπειρία.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Φωτογραφίες: Μαρία Μπελεγρίνη

Από το βασικό ρόλο στη θρυλική σαπουνόπερα "General Hospital", τον οποίο πήρε στα 11 του χρόνια και του χάρισε 5 βραβεία ΕΜΜΥ, μέχρι το "Nashville" που παίζεται ακόμη στην αμερικάνικη τηλεόραση και μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το "Ιnsomnia" που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Al Pacino, ο Jonathan θα είχε αρκετά να διηγηθεί στο ελληνικό κοινό για την πετυχημένη καριέρα του.

Ωστόσο, ο νεαρός σταρ του Χόλιγουντ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, ήρθε με σκοπό να περιγράψει στους Έλληνες το πνευματικό του ταξίδι στην Ορθοδοξία, που όπως αναφέρει και στο βιβλίο του «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ» -Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ, του άλλαξε τη ζωή.

Το βιβλίο είναι μια «κατάδυση» στην ιερότητα της Τέχνης και μαζί μια ανάταση της ψυχής μέσα από το μυστήριο του καλλιτεχνείν. Ο Τζόναθαν Τζάκσον, ξεναγεί τους αναγνώστες του σε έναν κόσμο που ίσως τον υποψιάζονται, αλλά μάλλον δεν φαντάζονταν τη διαύγεια με την οποία η τέχνη γίνεται ένα μονοπάτι προσέγγισης του Θείου.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Τζόναθαν Τζάκσον, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Caravel, στo πλαίσιo της 5ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου, και γι' αυτό μίλησε ο Καθηγούμενος Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντας Εφραίμ.

Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Τζάκσον, «Ο Θεός είναι ο τέλειος Καλλιτέχνης και Ποιητής. Η κατ’ εικόνα δική Του δημιουργία μας σημαίνει ότι είμαστε κι εμείς καλλιτέχνες και ποιητές, ανεξάρτητα από την κλήση μας στη ζωή. Είμαστε καλλιτέχνες με τον τρόπο που αγαπάμε. Είμαστε ποιητές με τον τρόπο που προσευχόμαστε. Ο καθένας είναι ένας καλλιτέχνης. Συνδεόμαστε κοσμικά ο ένας με τον άλλο μέσα από ένα θείο υφαντό που εκτείνεται κατά μήκος των αιώνων. Ο καθένας μας έχει ένα ρόλο μοναδικό να επιτελέσει στη συμφωνία της δημιουργίας του Θεού...»

«...Η κενή σελίδα είναι ένας ιερός κήπος που περιμένει να καλλιεργηθεί από ένα γιο ή μία θυγατέρα του Θεού. Το μουσικό όργανο είναι ένα πνευματικό όπλο που τοποθετήθηκε στα χέρια ενός ιερού σκεύους. Εν Χριστώ, ό,τι βλέπει ο άνθρωπος, ό,τι ακουμπά και συναντά, μεταμορφώνεται και απολυτρώνεται. Επιζητά να ενώσει, και όχι να διαιρέσει. Λαχταρά να θεραπεύσει, και όχι να καταδικάσει. Σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ιερή τέχνη ή βέβηλη τέχνη. Ο κόσμος γίνεται βέβηλος μόνο όταν προσεγγίζεται ως ένα αντικείμενο καθαυτό. Η χάρη της Εκκλησίας πρέπει να ξεχειλίζει τον χριστιανό, ενώ επανεισέρχεται στον κόσμο μεταφέροντας μαζί της το μυστήριο της αγάπης του Χριστού.»

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ και το διαδικτυακό περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, ο καλλιτέχνης είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει κάποια από τα τραγούδια - ύμνους που έχει γράψει ο ίδιος, να συνομιλήσει με θαυμαστές του αλλά και ανθρώπους που εκτιμούν την προσφορά του στην Ορθόδοξη πίστη και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Δήμητρα Κόκκορη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις