ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πάσχα: Αφιέρωμα της Washington Post στην ορθόδοξη εορτή του Ελληνισμού

Πάσχα: Αφιέρωμα της Washington Post στην ορθόδοξη εορτή του Ελληνισμού

Η «Washington Post» αφιέρωσε στην έκδοση της Τετάρτης 12 Απριλίου εκτενές δημοσίευμα για το Ορθόδοξο Πάσχα, με τίτλο «Το Πάσχα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γιορτάσουν».

Στο δημοσίευμα αναγράφεται χαρακτηριστικά πως «επί 48 ημέρες κάθε άνοιξη, η Σοφία Φακούρη κρατά όλα τα κρέατα και τα τυριά μακριά από το καθημερινό της πιάτο και με ανάμεικτη επιτυχία μακριά από το μυαλό της. Δεν ακουμπά ούτε ένα κομμάτι μπέικον ή αρνί που είναι οι πιο αγαπημένες της τροφές και λέγει ότι το μόνο που καταναλώνει από γαλακτοκομικά προϊόντα είναι το γάλα διότι, όπως είπε, της παρέχει τη βιταμίνη D την οποία χρειάζεται καθώς αναπτύσσεται».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως «η νηστεία, όπως ονομάζεται αυτή η ιδιαίτερη δίαιτα, γίνεται ως προετοιμασία για το Πάσχα, το οποίο είναι η ποιο σπουδαία γιορτή. Τα παιδιά αρχίζουν συνήθως να την θέτουν σε εφαρμογή από τα Γυμνασιακά τους χρόνια.

Η 12χρονη Σοφία Φακούρη, η οποία είναι μαθήτρια της Εβδομης τάξης στο Γυμνάσιο Irving Middle School στην πόλη Σπρίνγκφιλντ της Βιρτζίνια, είπε ότι «είναι η πιο αγαπημένη μου εποχή του χρόνου» και συμπλήρωσε πως «είναι πιο πολύ γύρω από το να δώσεις παρά να πάρεις για τον εαυτό σου. Συγκεντρώνει ολόκληρη την Κοινότητα».

Η Σοφία εκκλησιάζεται στην Αντιοχειανή Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Βορειοδυτική Ουάσιγκτον, όπου ο πατέρας της είναι επίτροπος και η μητέρα της βοηθά σε δραστηριότητες της κοινότητας για έφηβα παιδιά. Ο Αντιοχειανός Αγιος Γεώργιος είναι μέρος ομάδας εκκλησιών οι οποίες έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία πόλη της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία.

Αυτές οι εκκλησίες οι οποίες είναι γνωστές ως Ανατολικές Ορθόδοξες, ανάγουν τις ρίζες τους στην αρχή της Χριστιανοσύνης και οι παραδόσεις τους είναι ξεχωριστές από εκείνες της Ρωμαιοκαθολικής και Προτεσταντικής Ομολογίας. Στις Ακολουθίες του Αγίου Γεωργίου καίνε θυμίαμα και οι ύμνοι ψάλλονται στην αγγλική και αραβική γλώσσα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένα είδος Μαραθώνιας Εβδομάδας. Στη διάρκειά της, η Σοφία και άλλα παιδιά, όπως ο 12χρονος Ααρών Τζόνσον, πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε βράδυ. Ο Ααρών είπε πως «οι Ακολουθίες είναι πολύ όμορφες αλλά και πολύ λυπητερές συνάμα».

Απόδοση Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης

Σχετικές ειδήσεις