ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις συνοριοφυλάκων και λιμενικών μέσα στους επόμενους μήνες

Συνοριοφύλακες
Αναμένονται προσλήψεις

Την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και λιμενικών τους επόμενους μήνες με στόχο την προστασία των ελληνικών συνόρων προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος» τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την έντονη κινητικότητα που προκάλεσε το πολιτικό χάος στο Αφγανιστάν, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει πύλη εισόδου.

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο» τόνισε ακόμη ο υπουργός.

Ο Νότης Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας, γίνονται νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό με συνεργασία με ΕΕ», προσθέτοντας ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για επέκταση του φράχτη στον Έβρο και νέα σκάφη του λιμενικού. Παράλληλα, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο ήδη από το 2021 θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές ώστε με τις όποιες μικρές ροές μεταναστών να μην επηρεαστεί το αίσθημα ασφαλείας των νησιωτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.