ΕΡΓΑΣΙΑ

Προ των πυλών ο διορισμός 4.500 εκπαιδευτικών

Προ των πυλών ο διορισμός 4.500 εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα βήμα για την προκήρυξη του διορισμού 4.500 δασκάλων και νηπιαγωγών στην Ειδική Εκπαίδευση.

Την Τρίτη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με τον νόμο 4589/19 και, πλέον, τις επόμενες ημέρες, το ΑΣΕΠ θα δημοσιεύσει την Προκήρυξη με την οποία θα ορίζεται η προσθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , καθώς και τα υποψήφια μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού(ΕΕΠ) και ειδικού βοηθητικού προσωπικού (ΕΒΠ), θα κληθούν να υποβάλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα δικαιολογητικά.

Προσόντα και Κριτήρια

Με αυτά τα δικαιολογητικά αποδεικνύονται τα προσόντα, τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται ενώπιον του ΑΣΕΠ με την αίτηση υποψηφιότητας για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας ανά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, για τον διορισμό τους ως μόνιμων ή την πρόσληψή τους ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομισθίων.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 60 Νηπιαγωγών και ΠΕ 61 Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ71 Δασκάλων ΕΑΕ υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των λοιπών κλάδων σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης και τα υποψήφια μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ σε Περιφερειακή Διευθυνση Εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, είχε διευκρινίσει: «Μέχρι 15 Μαρτίου θα βγει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διυπουργικές αποφάσεις που πρέπει να εκδοθούν και θα ανοίξει το σύστημα, άρα θα γίνουν οι αιτήσεις των 4.500 μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών για το 2019.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Θα εκδοθεί και μία πράξη υπουργικού συμβουλίου που θα κατοχυρώνει τη δυνατότητα προκήρυξης και των 5.250 θέσεων για το 2020 [...] θέλουμε να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι η δική μας δέσμευση έχει και μία νομική κατοχύρωση [...] αλλά παράλληλα έχουμε κι όλες τις διεργασίες για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης: Αναδρομικά: Ποιοι και πώς θα διεκδικήσουν από 2.560 έως 4.570 ευρώ

Ρoή Ειδήσεων