ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: «Δεν θα δεχτούμε αμφισβήτηση – Θα αντιδράσουμε»

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: «Δεν θα δεχτούμε αμφισβήτηση – Θα αντιδράσουμε»

Δυναμική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και στην ρητορική του καθεστώτος Ερντογάν έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε στην Άγκυρα υποστηρίζοντας ότι συμπεριφέρεται ως «νταής» της περιοχής, απειλώντας και εκβιάζοντας.

«Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με εκβιασμούς», τόνισε ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, διαμηνύοντας πως για να συζητήσει η Αθήνα με τον Ερντογάν, πρέπει πρώτα η Τουρκία να αποδείξει τις προθέσεις καλής γειτονιάς και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

«Θέλουμε διάλογο αλλά όχι με αυτούς τους όρους», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας, διερωτώμενος ωστόσο: «Τι να συζητήσουμε με την Άγκυρα; Αυτοί θέλουν συνομιλίες στη βάση του “θέλουμε να μας δώσετε αυτά, τι σκοπεύετε να μας παραχωρήσετε”. Συγγνώμη, αλλά έτσι δεν γίνεται τίποτα».

Ερωτηθείς για το ποια είναι η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας, ο κ. Παναγιωτόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα προς το καθεστώς Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Αν εισβάλει τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες και έχουν μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Τέλος το θρυλικό G3 – Αυτό θα είναι το νέο «εθνικό τυφέκιο»

Ροή Ειδήσεων