ΕΘΝΙΚΑ

Oruc Reis: Στο τραπέζι ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ - Οι όροι του Παναγιωτόπουλου

Oruc Reis: Στο τραπέζι ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ - Οι όροι του Παναγιωτόπουλου

Σημειώνεται ότι το ωκεανογραφικό τουρκικό πλοίο έχει χαράξει δυτική πορεία και κατευθύνεται προς τη Ρόδο

Τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, την ίδια ώρα που η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με αμείωτους ρυθμούς.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας συζήτησε την επαναφορά στις συζητήσεις, του μηχανισμού αποτροπής ατυχήματος κι αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ, αλλά μόνο με την προϋπόθεση να φύγει το Oruc Reis από τις παράνομες NAVTEX που κινούνται στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σημειώνεται ότι το ωκεανογραφικό τουρκικό πλοίο έχει χαράξει δυτική πορεία και κατευθύνεται προς τη Ρόδο.

Σύμφωνα με το OPEN TV, ο ΥΠΕΘΑ, για να καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ζήτησε να σταματήσουν να εκδίδονται NAVTEX και να σταματήσουν και οι επιθετικές δηλώσεις.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία, φαίνεται ότι θέλει να προσέλθει στο τραπέζι των επαφών, κάτι που αποδεικνύεται, όπως λένε κύκλοι του υπουργείου, και με την τελευταία NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία κι έχει ισχύ μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Ωστόσο, για μία ακόμα φορά δέσμευσαν παράνομη περιοχή και η Αθήνα απάντησε φυσικά με αντι-Navtex καθώς επικαλείται δέσμευση περιοχής που ανήκει στην Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr