ΕΘΝΙΚΑ

Κορονοϊός - Ένοπλες Δυνάμεις: Πολύτιμη βοήθεια στην Πολιτεία

Κορονοϊός - Ένοπλες Δυνάμεις: Πολύτιμη βοήθεια στην Πολιτεία

Άμεση, πολυδιάστατη και κυρίως πολύτιμη και αποτελεσματική είναι η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σε αυτή τη δύσκολη περίσταση για τη Χώρα μας, όπου οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν και πάλι πως πέρα από την προάσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας, στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας για ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αξιοποιούν μέσα, υποδομές και προσωπικό ώστε να βοηθήσουν τον κρατικό μηχανισμό να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αναπτύσσει την κινητή υγειονομική μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει δυνατότητα 50 κλινών νοσηλείας για τον κορονοϊό ενώ διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο με σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Επιπλέον, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως διαθέτει κλίνες νοσηλείας και μονάδες εντατικής θεραπείας για τον κορονοϊό στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, φιλοξενεί την νευροχειρουργική και την προπαιδευτική χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζεται η παραγωγή προστατευτικών μασκών στις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου προκειμένου να διανεμηθούν τόσο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και σε αυτό του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 200.000 μάσκες προστασίας σε εβδομαδιαία βάση.

Σημειώνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν βγει αλώβητες μέχρι στιγμής από το κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, με ελάχιστα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Ταχύτατα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά θωράκισαν τα στρατόπεδα και τις στρατιωτικές σχολές προχωρώντας στη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων, ακολουθώντας πάντοτε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων.

Όλα τα στρατόπεδα, οι σχολές και τα φυλάκια έχουν απολυμανθεί ενώ τα «ύποπτα» κρούσματα απομονώνονται αμέσως και μπαίνουν σε καραντίνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Νέες αλλαγές - Ποια είδη θα πωλούνται κατ' εξαίρεση