ΕΘΝΙΚΑ

Στρατιωτική θητεία: Ολοταχώς για αύξηση - Πότε και πόσο θα αυξηθεί

Στρατιωτική θητεία: Ολοταχώς για αύξηση - Πότε και πόσο θα αυξηθεί

Στόχος να υπηρετούν 12 μήνες στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες.

Αποφασισμένες να προχωρήσουν σε αλλαγές που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Ελλάδα.

Πέρα από το ζήτημα των εξοπλιστικών, που προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατόπιν εισηγήσεων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών των τριών Επιτελείων, έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι στρατιώτες θα υπηρετούν και στο Στρατό Ξηράς 12 μήνες, τρεις μήνες δηλαδή περισσότερο απ’ όσο είναι τώρα. Έτσι η θητεία θα είναι ίδια για στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες.

Το ερώτημα είναι βεβαίως, πότε θα εφαρμοστεί η αύξηση της θητείας και τι θα γίνει με όσους υπηρετούν αυτή την περίοδο.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί, μέσα στις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις εντός των επόμενων εβδομάδων, ώστε όλοι οι Έλληνες που θα κληθούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους από το 2021 και μετά να γνωρίζουν ότι θα παραμείνουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων για διάστημα 12 μηνών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παραδοχή Τούρκου αναλυτή: «Ναι, φοβόμαστε την Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας»