ΕΘΝΙΚΑ

«Βόμβα» Παναγιωτόπουλου για επιπλέον 40 Rafale αλλά και για απόκτηση F-35

«Βόμβα» Παναγιωτόπουλου για επιπλέον 40 Rafale αλλά και για απόκτηση F-35

Πανίσχυρη η Πολεμική Αεροπορία. Η Ελλάδα «κλειδώνει» το Αιγαίο από στεριά, αέρα και θάλασσα. 

Από τα πιο επίσημα χείλη επιβεβαιώνονται πλέον οι πληροφορίες ότι η Πολεμική μας Αεροπορία γίνεται πανίσχυρη αποκτώντας ακόμα μία μοίρα Rafale και παράλληλα προχωρά και στην απόκτηση αεροσκαφών 5ης γενιάς, τα F-35.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Alpha το απόγευμα της Τρίτης, αποκάλυψε πως η χώρα μας επιθυμεί, μετά την ταχύτατη ολοκλήρωση της συμφωνία για την απόκτηση 18 μαχητικών Rafale (12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια), σκοπεύει να προχωρήσει στην αγορά μιας ακόμα μοίρας γαλλικών μαχητικών, φτάνοντας συνολικά τα 40 αεροσκάφη τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξήγησε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί τα επόμενα χρόνια να μείνει μόνο στην 4η γενιά μαχητικών, αλλά να μπει δυναμικά στην 5η γενιά. «Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά η Ελλάδα. Η απόφαση για αγορά μαχητικών 5ης γενιάς είναι μονόδρομος και οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν οπωσδήποτε μέσα στα επόμενα χρόνια», σημείωσε, προαναγγέλλοντας την εκκίνηση διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για απόκτηση των καλύτερων μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς παγκοσμίως, των F-35.

Όσον αφορά την απόκτηση νέων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον υπουργείο Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε πως η ομόλογός του κ. Φλοράνς Παρλί θα στείλει στο ελληνικό «Πεντάγωνο» τη νέα πρόταση του Παρισιού για τις φρεγάτες Belh@rra, τονίζοντας πως οι Γάλλοι έχουν ενθουσιαστεί με τον τρόπο που η Ελλάδα συζήτησε, συμφώνησε και ολοκλήρωσε σε ελάχιστο χρόνο τη συμφωνία για την απόκτηση των Rafale.

Για την Τουρκία, ο υπουργός επεσήμανε ότι «αντιλαμβάνεται πως η Ελλάδα ενισχύεται γρήγορα και καταλυτικά. Η απόκτηση των Rafale θα γύρει την πλάστιγγα ισχύος προς την ελληνική πλευρά. Δεν είναι μόνο η προμήθεια των αεροπλάνων. Είναι και τα όπλα που φέρουν. Όπλα στρατηγικά που δεν διαθέτει η άλλη πλευρά. Όπλα ικανά να εξαπολύσουν καίρια πλήγματα στην αντίπαλη πλευρά εάν χρειαστεί. Όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: 3 κρούσματα της μετάλλαξης στη Βόρεια Ελλάδα - Φόβοι για πολύ περισσότερα

Ροή Ειδήσεων