ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακές εικόνες - Κοινή άσκηση με αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στην Κρήτη

Πολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακές εικόνες - Κοινή άσκηση με αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στην Κρήτη

Με φόντο τις επιθετικές ενέργειες, τις προκλήσεις και τις απειλές, με αιχμή την αποστολή του "Τσεσμέ" στο Αιγαίο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας μας συνεχίζουν την αμυντική θωράκιση στέλνοντας μηνύματα αποτροπής στην Άγκυρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας εδώ και σχεδόν ένα χρόνο βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, με το προσωπικό σε απόλυτη εγρήγορση σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, αποδεικνύοντας επί του πεδίου το υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και αποφασιστικότητας.

Αιχμή του δόρατος απέναντι στο τουρκικό καθεστώς, το Πολεμικό μας Ναυτικό, με τα πληρώματα να εκπαιδεύονται συνεχώς, τόσο σε μικρής κλίμακας ασκήσεις, όσο και σε μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις με συμμετοχή άλλων χωρών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμα και κατά τη διάρκεια της κρίσης με την Τουρκία, ο ελληνικός Στόλος δεν απείχε από τα εκπαιδευτικά γυμνάσια με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και η συνεκπαίδευση PASSEX – ADEX (Passing Exercise – Air Defense Exercise) μεταξύ μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και του αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS PORTER διεξήχθη χθες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού και ηλεκτρονικού πολέμου.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ, το υποβρύχιο (Y/B) ΠΟΝΤΟΣ και 4 αεροσκαφη F-16 .

Η άσκηση “συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο, αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στην άμυνα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)], ενώ παράλληλα αναδεικνύει τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που συνεχώς ενισχύονται”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι ταπείνωσαν τον Ερντογάν – Νίκες στο πεδίο, βοήθεια στην Πολιτεία και νέα όπλα