ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Φωνάζουν «παρών» και στον εμβολιασμό - Στην πρώτη γραμμή με το mega εμβολιαστικό

Ένοπλες Δυνάμεις: Φωνάζουν «παρών» και στον εμβολιασμό - Στην πρώτη γραμμή με το mega εμβολιαστικό

Πολύτιμη βοήθεια στην Πολιτεία και καταλυτική συνεισφορά στην μάχη κατά της πανδημίας - Το τεράστιο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό που επισκέφθηκαν Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Χαρδαλιάς και Φλώρος. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε τονίσει μέσα από το Newsbomb.gr την τεράστια κοινωνική προσφορά και το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η στρατιωτική ηγεσία και το προσωπικό δηλώνουν «παρών» σε κάθε περίσταση, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση αποστολών για τη στήριξη και την παροχή βοήθειας όταν η Πολιτεία τη χρειάζεται.

Αναμφισβήτητα όμως, εκεί που ο Στρατός Ξηράς, η Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό αποδεικνύουν καθημερινά την ενεργή συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και τη συνδρομής τους στον κρατικό μηχανισμό είναι στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, το υγειονομικό προσωπικό, τα Μέσα και οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις του Στρατού τέθηκαν στη διάθεση της Πολιτείας, ενώ στις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου ξεκίνησε η μαζική παραγωγή μασκών, το οποίο έχει φτάσει στο σημείο να παράγει 200.000 μάσκες προστασίας σε εβδομαδιαία βάση.

Πέρα από τη διάθεση μέσων για τη μεταφορά ασθενών από τις ακριτικές περιοχές, τη διάθεση εξειδικευμένου προσωπικού στις δομές του υπουργείου Υγείας και χώρων νοσηλείας, η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν πολύτιμη και καθοριστική στην επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της επικράτειας. Πρόκειται πραγματικά για ένα κολοσσιαίο εγχείρημα, εξαιρετικά περίπλοκο τεχνικά ως προς την σχεδίαση και την οργάνωσή του και ακόμα πιο απαιτητικό και επίπονο στην υλοποίησή του. Και ο μοναδικός Φορέας στη Χώρα που έχει το προσωπικό, τις υποδομές, τα μέσα, την τεχνογνωσία αλλά και την πειθαρχία και την αντοχή για να αναλάβει και να φέρει με επιτυχία σε πέρας με υπευθυνότητα, συνέπεια και τάξη μια τόσο κρίσιμη και απαιτητική αποστολή συντονισμού και logistics, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιπλέον, η ίδρυση κέντρων διενέργειας rapid test του ιού σε στρατιωτικές μονάδες ώστε να βελτιωθεί η επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας και να αποσυμφορηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συντέλεσαν και εξακολουθούν να συντελούν καθοριστικά στην διαχείριση της πανδημίας.

Πολύτιμο το mega εμβολιαστικό κέντρο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν το σπουδαίο έργο τους και κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, γεμίζοντας με αίσθημα ασφάλειας τους πολίτες που βλέπουν έμπειρους στρατιωτικιούς γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και απλούς στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους, να βοηθούν με κάθε τρόπο στην επιχείρηση θωράκισης της χώρας από τον «αόρατο εχθρό».

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού Covid-19 και με στόχο την ταχύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, θα προχωρήσει η ίδρυση εμβολιαστικών κέντρων υψηλής δυναμικότητας άνω των 10 εμβολιαστικών γραμμών, σύμφωνα με την διάταξη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο.

Παράλληλα, προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και από τους τρεις Κλάδους θα στελεχώσει τα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας. To προσωπικό θα διατεθεί για να υπηρετήσει από το νέο αυτό πόστο, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση και ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, μέσω των εμβολιασμών στους οποίους θα συμμετέχουν τα εξειδικευμένα στελέχη των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, επισκέφθηκε το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Ελληνικό Αττικής.

Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στους χώρους που θα αρχίσουν να λειτουργούν από την 1η Απριλίου με την ενεργοποίηση 24 εμβολιαστικών κέντρων.

Αμέσως μετά η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει αυτό το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η πανδημία συνεχίζεται και ο εμβολιασμός είναι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικό, ενόψει και της πρόθεσης που εκδηλώνουν οι συμπατριώτες μας να εμβολιαστούν όσο γίνεται συντομότερα, να τους παράσχουμε αυτή τη δυνατότητα.

Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ευθύνης αυτή η διάθεση για εμβολιασμό, απέναντι σε όσους δίστασαν ή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν στην πρώτη φάση. Το εμβόλιο είναι δώρο προς τον άνθρωπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και πρέπει όλοι να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, σε αυτούς που κινδυνεύουν εξαιτίας της δικής μας απροσεξίας ή εγωιστικής στάσης απέναντι στο ζήτημα αυτό.

Νομίζω ότι το τεχνικό μέρος, το λειτουργικό μέρος, έχει επιτευχθεί σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό. Εύχομαι να έρχονται και με πολύ πιο ικανοποιητική ροή οι ποσότητες εμβολίων στο επόμενο διάστημα, ώστε να πετύχουμε αυτό το τείχος ανοσίας του πληθυσμού που θέλουμε και να πάρουμε όλοι πίσω τις ζωές μας.

Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για αυτήν τη συνεργασία, και όλους όσους συνέβαλαν. Και βέβαια όλο το προσωπικό, παράλληλα με όλους τους ήρωες γιατρούς και υγειονομικούς, που δίνουν τη μάχη αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία και στα υγειονομικά κέντρα της χώρας».

Ενδεχομένως πολύ να το αγνοούν, όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν πολύπλευρο κοινωνικό έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.