ΕΘΝΙΚΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ξεμένει από επιλογές και ονειρεύεται βάση για drones στα Κατεχόμενα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ξεμένει από επιλογές και ονειρεύεται βάση για drones στα Κατεχόμενα

Ο Ερντογάν με αυτή του την κίνηση προσθέτει άλλο ένα «αγκάθι» στην επίλυση του Κυπριακού αλλά και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνολικά

Τι προκλητικές κινήσεις συνεχίζει ακάθεκτος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζχέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αυτή τη φορά ανακοίνωσε ότι έχει σκοπό να ιδρύσει αεροπορική βάση για drones στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Ο Ερντογάν με αυτή του την κίνηση προσθέτει άλλο ένα «αγκάθι» στην επίλυση του Κυπριακού αλλά και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όπου θέλει οπωσδήποτε να ισχυροποιήσει την παρουσία της χώρας του και έχοντας εξαντλήσει ήδη πολλά σενάρια γι αυτό τον σκοπό, τόσο λόγω της στάσης των Αμερικανών όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος για να δικαιολογήσει το νέο του σχέδιο έκανε λόγο για προστασία από ενδεχόμενη επίθεση.

«Στη Βόρεια Κύπρο διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει κι άλλο ένα. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Γιατί κάνουμε αυτή την κινητοποίηση; Διότι σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κορινθία: Ανεξελέγκτο το μέτωπο - Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια