ΕΘΝΙΚΑ

Την Παρασκευή η τετραμερής Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Αιγύπτου – Μπαράζ επαφών από Δένδια

Νίκος Δένδιας
«Γεμάτο» πρόγραμμα για τον υπουργό Εξωτερικών την Παρασκευή.
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σημαντική συνάντηση των τεσσάρων υπουργών Εξωτερικών την Παρασκευή στην Αθήνα, με τον Νίκο Δένδια να υποδέχεται τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λεντριάν σε ξεχωριστή συνάντηση.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια, της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη, της Αιγύπτο Σάμεχ Σούκρι και της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να εξετασθούν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Λιβύη, Κόλπο, Σαχέλ, καθώς και το Κυπριακό.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και διεθνείς προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Μετά το πέρας των εργασιών της Συνάντησης προγραμματίζεται να λάβουν χώρα δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 15:30.

Η συνάντηση αυτή έπεται των προηγούμενων διαβουλεύσεων και του τακτικού συντονισμού μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου με τη Γαλλία στο πλαίσιο του σχήματος «3 + 1», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η τελευταία συνάντηση έλαβε χώρα διαδικτυακά με συμμετοχή και του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, τον Μάιο του 2020.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο ΥΠΕΞ

Ο κ. Δένδιας, πριν από τις εργασίες της συνάντησης θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λεντριάν. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση τους στο υπουργείο Εξωτερικών θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 12:15.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στις άριστες διμερείς σχέσεις όπως αυτές αναβαθμίστηκαν με την υπογραφή της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας- Γαλλίας, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Κυπριακό, στις εξελίξεις στην Λιβύη μετά την Διάσκεψη των Παρισίων, στην περιοχή του Σαχέλ, καθώς και στην ενίσχυση της πολυδιάστατης συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ξεκινάει podcast - Τι θέμα θα έχει η εκπομπή της