ΕΘΝΙΚΑ

ΓΕΕΘΑ: «Βήμα Πρόσθες»! Το Newsbomb.gr στην άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο στο Μεγάλο Πεύκο

ΓΕΕΘΑ: «Βήμα Πρόσθες»! Το Newsbomb.gr στην άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο στο Μεγάλο Πεύκο

Λεπτό προς λεπτό η συνεκπαίδευση των επίλεκτων ανδρών Ελλάδας και ΗΠΑ – Κοινή κουλτούρα δράσης με τους Αμερικανούς αποκτούν «βατράχια» και καταδρομείς.

Κανένας εφησυχασμός. Επαγρύπνηση σε κάθε μονάδα, σε κάθε φυλάκιο, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το ακριτικό Καστελλόριζο μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προς τα στελέχη και τους στρατεύσιμους, την ώρα που η Τουρκία γίνεται ακόμα πιο απρόβλεπτη εξαιτίας των δραματικών οικονομικών εξελίξεων.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της σπουδαίας διακλαδικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» στην Κρήτη, την οποία διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία Ελλάδα και Αίγυπτος και συμμετείχαν η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το ΓΕΕΘΑ ανοίγει τις πύλες του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, αποκαλύπτοντας τη συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο.

Πρόκειται σαφέστατα για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, για ένα ακόμα μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τις δύο χώρες να συνεργάζονται σε στεριά, αέρα και θάλασσα, σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και σε όλα τα είδη πολέμου.

Παράλληλα, η συνεκπαίδευση των επίλεκτων καταδρομέων των δύο χωρών επιβεβαιώνει πως το όραμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για Ειδικές Δυνάμεις στα αμερικανικά πρότυπα, με πλήρη αυτοδυναμία σε προσωπικό και Μέσα, στέφεται με απόλυτη επιτυχία, με την «αφρόκρεμα» των Ενόπλων Δυνάμεων να εντυπωσιάζει σε κάθε της παρουσία.

Σήμερα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη» στο Μεγάλο Πεύκο, η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-DAY) Συνεκπαίδευσης Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, την οποία διεξάγει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το Newsbomb.gr και ο Βασίλης Σκουλαράκος θα είναι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα τα απαιτητικά σενάρια των ασκήσεων.

Σαφέστατα, η νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να δικαιώνεται για την επιμονή του να δημιουργήσει ταχύτατα έναν Κλάδο που θα συγκεντρώνει τους επίλεκτους του Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος από την κακοκαιρία στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι, απεγκλωβισμοί πολιτών και πλημμυρισμένα σπίτια

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Νέα Ιωνία: Ένταση έξω από ιατρείο - Νεκρός ένας άνδρας Ρομά μετά από εξέταση