ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμική Αεροπορία: Ελληνικά Rafale πάνω από το Παρίσι για την «Άλωση της Βαστίλης»

Πολεμική Αεροπορία: Ελληνικά Rafale πάνω από το Παρίσι για την «Άλωση της Βαστίλης»

Με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η Ελλάδα και η Πολεμική Αεροπορία ανταποδίδουν την πτήση των Γαλλικών Rafale στην Αθήνα την 25η Μαρτίου. 

Με βασική στρατηγική τη συνεχή διπλωματική συνεννόηση και την επιχειρησιακή συνεργασία, Ελλάδα και Γαλλία εμβαθύνουν συνεχώς τη στρατηγική τους συνεργασία.

Με μεθοδικές κινήσεις, Αθήνα και Παρίσι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σε μια σειρά από κοινές δράσεις με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο χώρες.

Μάλιστα, με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Ελλάδα και η Πολεμική Αεροπορία ανταποδίδουν την πτήση των Γαλλικών Rafale πάνω από την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Όπως μετέδωσε ο Alpha και ο δημοσιογράφος Κώστας Σαρικάς, την ερχόμενη εβδομάδα ένα ζεύγος Ελληνικών Rafale αναμένεται να πετάξει για την Γαλλία. Οι «ριπές» της 332 Πολεμικής Μοίρας «Γεράκι» θα πετάξουν φτερό με φτερό πάνω από το Παρίσι μαζί με γαλλικά μαχητικά την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημέρα Εθνικής Εορτής της Γαλλίας για την «Άλωση της Βαστίλης».

Όπως ακριβώς έγινε και την 25η Μαρτίου, όταν τα Rafale απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, το οποίο είχε καταπλεύσει στο Φάληρο, τα δύο Rafale της 332 Μοίρας θα πετάξουν στον γαλλικό ουρανό αποδίδοντας τιμές στο γαλλικό έθνος.

Την ίδια ώρα στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών πάνω στο κορυφαίο γαλλικό μαχητικό.
Καθημερινά οι έξι ‘’ριπές’’ απογειώνονται ακόμα και δύο ή τρεις φορές με τους πιλότους να «γράφουν» συνεχώς ώρες πτήσης και την εκπαίδευση να γίνεται όλο και πιο δύσκολη.