ΕΘΝΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνδυασμένη εκπαίδευση μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδος - ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνδυασμένη εκπαίδευση μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδος - ΗΠΑ

Η κοινή συνδυασμένη εκπαίδευση μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδος και των ΗΠΑ με την επωνυμία «Joint Combined Exchange Training» (JCET), ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στην εκπαίδευση συμμετείχαν μέσα και προσωπικό των χερσαίων, αεροπορικών και των ναυτικών δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, της μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Χερσαίων Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας, της συναντίληψης, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της διαλειτουργικότητας κατά την σχεδίαση και την εκτέλεση επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των δράσεων που προωθεί το ΓΕΕΘΑ για την διαρκή εμπλοκή της ΔΕΠ στα διεθνή δρώμενα των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η άσκηση αποτελεί συνέχεια των Κοινών Συνδυασμένων Εκπαιδεύσεων JCET που πραγματοποιούνται μεταξύ των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδος - ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν καταδύσεις με συσκευές κλειστού κυκλώματος, επιχειρήσεις σε θαλάσσιο περιβάλλον, αμφίβιες επιχειρήσεις πλησίον ακτής, νηοψίες, καταρρίχηση επί πλοίου με την χρήση fast rope, τεχνικές και τακτικές ελεύθερου σκοπευτή, βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, διείσδυση με τη μέθοδο Helocasting.