ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος: Τηλεφωνική επικοινωνία με την ΥΠΑΜ Γερμανίας

Παναγιωτόπουλος: Τηλεφωνική επικοινωνία με την ΥΠΑΜ Γερμανίας
O Νίκος Παναγιωτόπουλος.
(Πηγή: Intime News)

Τηλεφωνική Επικοινωνία ΥΕΘΑ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με την ΥΠΑΜ Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ.

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας κ. Κριστίνε Λάμπρεχτ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους αναφέρθηκαν στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου «Marder».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, επιβεβαιώθηκε ότι έξι γερμανικά Marder 1A3 θα καταφτάσουν άμεσα στην Ελλάδα, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 που δίνονται ως αντάλλαγμα για τα 20 BMP-1 που παραχώρησε η Ελλάδα στην Ουκρανία. Τα επόμενα 20 Marder θα έρθουν εν ευθέτω χρόνο, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν πως τα άρματα θα είναι σε ελληνικό έδαφος ως τον Απρίλιο.

Αυτό γιατί το Βερολίνο έχει αποφασίσει να στείλει Marder στο Κίεβο, έτσι ώστε να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας. Συνεπώς, η Αθήνα δεν θα στείλει τα άλλα 20 BMP-1, τα οποία θα παραμείνουν στα νησιά μέχρι να φτάσει ο αντίστοιχος αριθμός των γερμανικών Marder στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις

Παναγιωτόπουλος: Μέσα στον Ιανουάριο οι συμβάσεις για τους Spike NLOS

Παναγιωτόπουλος: Εγγυητής της ασφάλειας οι Ένοπλες Δυνάμεις

Παναγιωτόπουλος:Αλλάζουν οι στρατιωτικοί συσχετισμοί Ελλάδας-Τουρκίας