Στόλο «τέρας» ετοιμάζει η Τουρκία για το Αιγαίο

Newsroom Newsroom

Στόλο «τέρας» ετοιμάζει η Τουρκία για το Αιγαίο

Η Τουρκία αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως η διπλωματία της, είναι η διπλωματία των όπλων.

Όποτε δεν είχε υπεροπλία απλά έπαυε να παρενοχλεί τους γείτονές της και να διεκδικεί και όποτε είχε …τη συνέχεια την γνωρίζετε όλοι! Αυτή την ολική ανατροπή ισχύος επιχειρεί και επιτυγχάνει τον τελευταίο καιρό ο νέο-Οθωμανός Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας που αποδυναμώνουν διαρκώς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, παραγγέλνοντας συνεχώς νέα όπλα και ναυπηγώντας μία τεράστια ναυτική δύναμη που σκοπό έχει, δια της ισχύος της να επιβάλει τις τουρκικές θέσεις στο Αιγαίο και να της παγιώσει, όχι απλά ως «γκρίζες ζώνες» αλλά ως νέες de facto καταστάσεις υπό τη διαρκή απειλή πολέμου.

Τα άμεσα σχέδια της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας περιλαμβάνουν την ναυπήγηση 26 πολεμικών πλοίων, 12 αποβατικών, τριών βοηθητικών και απροσδιόριστο αριθμό νέων πολεμικών στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας. Η συνολική δαπάνη για την χρηματοδότηση προγραμμάτων που αφορούν το Ναυτικό της Τουρκίας θα φτάσει τα 8 δισ. δολαρίων εκ των οποίων τα 6,8 δισ. δολάρια αφορούν νέες ναυπηγήσεις οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν στα τουρκικά ναυπηγεία. Και όλα αυτά σε ένα σύνολο 27 δισ. δολαρίων, που δίνονται μόνο για τον εξοπλισμό της Τουρκίας, με ταυτόχρονη εγχώρια ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων….

Σε όλα αυτά η Ελλάδα απαντά με μινιατούρες καραβάκια, δώρο στον Αχμετ Νταβούτογλου και πληθώρα ευχών για μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα ειρήνης, φιλίας, ..μια μεγάλη αγκαλιά… άντε και κανένα εις υγείαν! Μήπως τελικά οι αμερικανικές προτάσεις για ένα Αιγαίο «συνεργασίας» με την Τουρκία σε όλους τους τομείς, να είναι κοντά εξαιτίας της ασπόνδυλης πολιτικής που ασκεί η Ελλάδα; …Μήπως;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved