ΕΘΝΙΚΑ

Επίσκεψη Σέρβου Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα για τους πεσόντες Σέρβους

Επίσκεψη Σέρβου Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα για τους πεσόντες Σέρβους

Στο νησί της Κέρκυρας βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και να τιμήσει τους νεκρούς Σέρβους στρατιώτες που βρήκαν καταφύγιο στο νησί του Βίδο.

Τον Σέρβο πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος αμέσως μετά επέστρεψε στην Αθήνα.

Σήμερα το πρωί τον Σέρβο πρωθυπουργό και το υπουργικό κλιμάκιο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της Κέρκυρας ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της Σερβίας, ο δήμαρχος Κέρκυρας και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, καθώς και οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο των Σέρβων στρατιωτών στο νησί του Βίδο καθώς και στον Ναυτικό Σταυρό και στον Υγρό Τάφο ενώ την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στις δηλώσεις του, ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση», ευχήθηκε «καλή επιτυχία στους Έλληνες» και ενημέρωσε ότι θα έχει επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τον Σέρβο πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Κέρκυρα συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής Γιόβαν Κιρκόμπαμπιτς και ο υπουργός Πολιτισμού και Πληροφοριών Ίβαν Τάσοβατς καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας.