ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση Σκοπιανών: Μας διώξατε όταν είχατε εμφύλιο πόλεμο!

Νέα πρόκληση Σκοπιανών: Μας διώξατε όταν είχατε εμφύλιο πόλεμο!

Αντιδράσεις προκαλεί το κατάπτυστο δημοσίευμα της, πρώτης σε κυκλοφορία, σκοπιανής εφημερίδας.

Αυτή τη φορά η πρόκληση έρχεται από την εφημερίδα «NovaMakedonija» που αναφέρει ότι η εκτελούσα χρέη Διευθύντριας του Μουσείου της ΠΓΔΜ, Μιριάνα Νίντσκοβσκα, προανήγγειλε ότι στα μέσα του 2014 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια μόνιμης έκθεσης που θα είναι αφιερωμένη στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα και στην «έξοδο των Μακεδόνων παιδιών προσφύγων από το «Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας».

«Η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφίες, έγγραφα και πολλά άλλα αντικείμενα σχετικά με αυτό το θέμα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έμφαση στον συμβολισμό της εξόδου», δήλωσε η κα Νίντσκοβσκα, η οποία πρόσθεσε ότι στόχος της έκθεσης θα είναι το να δοθεί μια εικόνα για τη ζωή και τα γεγονότα «από όλες τις περιοχές του ''Αιγαιατικού τμήματος της Μακεδονίας'' από το 1949 και μέχρι σήμερα».

Το θέμα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη, με τοπικούς παράγοντες να σχολιάζουν πως οι συνεχόμενες προκλήσεις μειώνουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ονομασίας.

Κάποτε θα πρέπει να δοθεί ένα τέρμα από τις συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών. Τη μια μας αποκαλούν «γύφτους» την άλλη μας λένε ότι τους διώξαμε.