ΕΘΝΙΚΑ

Η απάντηση στην τουρκική πρόκληση άργησε τρεις μέρες!

Η απάντηση στην τουρκική πρόκληση άργησε τρεις μέρες!
Με σημαντική καθυστέρηση απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στο παραλήρημα τούρκων πολιτικών περί παράνομης κατοχής δυο νησιών από την Ελλάδα

Με σημαντική καθυστέρηση απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στο παραλήρημα τούρκων πολιτικών περί παράνομης κατοχής του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου από την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος της Τουρκίας Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ έκανε λόγο για «παραλήρημα άνευ προηγουμένου και δηλώσεις ανάξιες σχολιασμού.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εφημερίδα Χουριέτ στην ιστοσελίδα της αναφέρει πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν πήρε θέση για τις δηλώσεις αυτές του κ. Ζεϊμπέκ, παραπέμποντας το θέμα του νομικού καθεστώτος των νησιών στις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα.

«Δεν σχολιάζουμε τέτοια δημοσιεύματα», είπε ο κ. Δελαβέκουρας προσθέτοντας ότι ζητήματα κυριαρχίας επί ελληνικών νησιών δεν αποτελούν αντικείμενο των διερευνητικών επαφών. Μόνο αντικείμενο των επαφών είναι οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας των δυο χωρών από τον Έβρο έως το Καστελόριζο, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:Τουρκικό παραλήρημα: Η Ελλάδα κατέχει παράνομα δυο νησιά!