ΕΘΝΙΚΑ

Στην επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Γεωργίου Καραϊσκάκη ο Τέρενς Κουίκ

Στην επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Γεωργίου Καραϊσκάκη ο Τέρενς Κουίκ

Στην επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Παλαιό Φάληρο, παρέστη σήμερα, Κυριακή (14/06/2015) ο υφυπουργός Επικρατείας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.

«Η ζωή του Γεωργίου Καραϊσκάκη, αφιερωμένη στον αγώνα για ελευθερία, ήταν το ηχηρό μήνυμά του. Η αντίστασή του εναντίον της υποτέλειας και οι αγώνες του για την ανάκτηση της εθνικής ελευθερίας είναι το κληροδότημά του σε όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, για να απολαμβάνουμε σήμερα μια Ελλάδα ελεύθερη», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Κουίκ.

Πρόσθεσε ότι αυτήν την Ελλάδα, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, «οφείλουμε όλοι μας, ενωμένοι και πέρα από κομματικές πεποιθήσεις, να προσπαθήσουμε σταδιακά να την επαναφέρουμε στο δρόμο της ανάταξης και της ευημερίας. Αλλά με το κεφάλι ψηλά και χωρίς να υποκύπτουμε στο καθεστώς υποτέλειας που θέλουν να μας έχουν κάποιοι από εκείνους που λέγονται Ευρωπαίοι, επειδή εμείς οι Έλληνες τους δώσαμε το όνομα. Εμείς δώσαμε την ελληνική λέξη "Ευρώπη" στην ήπειρό μας».

«Είναι αναπόφευκτο όταν αγωνίζεσαι σήμερα για την πατρίδα και να επιζητάς - όπως και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης - την επανάκτηση και εδραίωση της εθνικής σου κυριαρχίας, να έχεις ως μπούσουλα, ως παράδειγμα, πρωταγωνιστές των χρυσών σελίδων της ελληνικής ιστορίας. Είναι αναπόφευκτο να μην συνδυάζεις το χθες με το σήμερα. Είναι υποχρέωσή σου», κατέληξε ο κ. Κουίκ.

Σχετικές ειδήσεις