ΕΘΝΙΚΑ

Κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου οι έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

Κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου οι έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου
Αυτό δηλώνει -μεταξύ άλλων- η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή...

Την αποφασιστικότητα της Κύπρου να συνεχίσει τις προγραμματισμένες έρευνες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εκφράζει η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου , Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Σε συνέντευξή της στην "Καθημερινή της Κυριακής", κληθείσα να σχολιάσει τις απειλές Νταβούτογλου ενόψει της έναρξης των ερευνών (21 Σεπτεμβρίου) για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοιχτά της Κύπρου, η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα, δηλώνει: "Βεβαίως, οι προγραμματισμοί μας θα συνεχίσουν και όλες οι ενέργειες και οι σχεδιασμοί που είναι σύμφωνοι με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Πρόκειται για άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων".

Αναφορικά με την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Fitch, λέει χαρακτηριστικά: "Είναι πραγματικά ειρωνικό τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει και σε διαρθρωτικά μέτρα και σε άλλα οικονομικά μέτρα, τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν την κυπριακή οικονομία, να έρχεται ένας οίκος, ο οποίος βασιζόμενος σε απλές εικασίες, δίνει μια υπόθεση που σχετίζεται με τις ελληνικές τράπεζες και δημιουργεί αυτή την πλασματική εικόνα περί κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας".