ΕΘΝΙΚΑ

Καμμένος σε Τουρκία: Τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι «καθαρά»

Καμμένος σε Τουρκία: Τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι «καθαρά»

Πάνος Καμμένος - Απάντηση στην Τουρκία από τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Τι ανέφερε για τον κίνδυνο ατυχήματος στο Αιγαίο - «Καλορίζικο το γεωτρύπανο» ευχήθηκε ειρωνικά στον Ερντογάν

Τις τουρκικές αναφορές των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης διέψευσε σήμερα, Παρασκευή (23/03/2018) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Μάλιστα κατηγόρησε την Τουρκία ότι λέει ψέματα.

«Τα κινητά των δύο Ελλήνων, ελέγχθηκαν παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα, βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας δεν ευρέθη απολύτως τίποτα και όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι είναι ψέματα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, πρόσθεσε με νόημα ότι δυστυχώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δικαιώθηκε για την ομηρεία.

Καμμένος σε Ερντογάν: Σου εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, ευχήθηκε ειρωνικά «καλορίζικο» στο γεωτρύπανο που απέκτησαν οι Τούρκοι, προτρέποντάς τους παράλληλα, «να το χρησιμοποιήσουν στη δική τους ΑΟΖ».

Για το περιστατικό παρενόχλησης του ελικοπτέρου είπε πως: «Δεν έγινε παρενόχληση. Πράγματι εισήλθαν δυο F16. Πήραν πράγματι κλήσεις για να διακριβώσουν το ίχνος. Σηκώθηκαν τα δικά μας από την Κρήτη. Είναι ξεκάθαρο ότι πάντα θα αναχαιτίζονται».

Κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο

Ο υπουργός επέμεινε και στη θέση του περί «ατυχήματος» στο Αιγαίο. «Όταν υπάρχει παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και υπάρχει προσέγγιση των αεροσκαφών, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος. Το ίδιο και στη θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Φρικιαστικές αποκαλύψεις για την Κωνσταντίνα που βρέθηκε νεκρή και χωρίς όργανα

Απάντηση των Τούρκων για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Και οι δυο χαίρουν όλων των δικαιωμάτων»

Σχετικές ειδήσεις