ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Χρεοκοπημένη, τελειωμένη χώρα η Ελλάδα, δείτε τους δρόμους της

Ερντογάν: Χρεοκοπημένη, τελειωμένη χώρα η Ελλάδα, δείτε τους δρόμους της

Νέα επίθεση στην Ελλάδα με απαξιωτικά λόγια από τον Τούρκο ΠρόεδροΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας χαρακτήρισε τη χώρα μας «χρεοκοπημένη» και «τελειωμένη».

Σε ομιλία του ο «σουλτάνος» χρησιμοποίησε και πάλι την Ελλάδα ως «παράδειγμα» χρεοκοπημένης χώρας που «κακώς» αναβαθμίζεται

«Οι γείτονές μας στην Ελλάδα έχουν χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένοι, ωστόσο έχει αναβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα. Αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) έχουν βυθιστεί, έχουν καταρρεύσει και τους σώζετε αναβαθμίζοντας τους; Δείτε τους δρόμους και δείτε πώς είναι», είπε ο «σουλτάνος» κατα τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του οικονομικού επιμελητηρίου της Άγκυρας, χρησιμοποιώντας υποτιμητικά λόγια για την Ελλάδα. Ως επιχείρημα, μάλιστα, έθεσε την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Ελλάδα.

Νέα επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του υπεραμύνθηκε της οικονονικής πολιτικής του και επιτέθηκε για άλλη μια φορά εναντίον των οίκων αξιολόγησης.

Τόνισε πως κάνουν ανακοινώσεις και αξιολογήσεις κατά της τουρκικής οικονομίας για να τροφοδοτήσουν την αρνητική εικόνα κατά της χώρας παρά για να αξιολογήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Η οικονομία της Τουρκίας δεν έχει κανένα πρόβλημα στα έσοδά της, στα έξοδα, στον δανεισμό και στην πληρωμή του χρέους, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

«Η Τουρκία έχει μια καλύτερη εικόνα [στο πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης] όχι μόνο σε σύγκριση με τις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και πολλές αναπτυγμένες χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πριν από δεκαέξι χρόνια, οι Τούρκοι πολίτες είχαν ένα τρίτο εισόδημα σε σύγκριση με το εισόδημα των πολιτών των χωρών της ΕΕ, αλλά τώρα οι Τούρκοι έχουν δύο τρίτα εισοδήματα από τους πολίτες της ΕΕ. Στόχος μας είναι να εξισορροπήσουμε και να περάσουμε το ποσοστό αυτό μέχρι το 2023.»

Ο Ερντογάν επανέλαβε την έκκλησή του προς τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν τα ξένα νομίσματα που είχαν «στο μαξιλάρι τους» σε τουρκικές λίρες και να τα βάζουν σε τράπεζες.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με το Σκοπιανό: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Συμφωνία ή «ναυάγιο»;