Σκοπιανό - Πρεσάρισμα Ζάεφ σε Τσίπρα - Καμμένο για Πρέσπες: «Τους έχω εμπιστοσύνη»

Παρέμβαση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα…

Τσίπρας για δηλώσεις Καμμένου: «Δεν είδα, δεν άκουσα - Όλα καλά»

Αλέξης Τσίπρας | Πάνος Καμμένος: Με μια…

Έλληνες στρατιωτικοί: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Ποιοι θα υποστούν συνέπειες

Λάθη, παραλείψεις, κακοί χειρισμοί – Τι συνέβη…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παρέμβαση Καραμανλή στο συνέδριο της ΝΔ – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό συνέδριο…

Έλληνες στρατιωτικοί: Συγκλονίζει ο πατέρας του Μητρετώδη-«Δεν ξέρετε τι αγώνα δίνουν τα παιδιά μας»

Έλληνες στρατιωτικοί: Συγκλονίζει ο πατέρας του Μητρετώδη-«Δεν ξέρετε τι αγώνα δίνουν τα παιδιά μας»

Για τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στις τουρκικές φυλακές μίλησε ο πατέρας του Ανθυπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη, Νίκος.

Τα δύο παιδιά παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης για περισσότερο από πέντε μήνες, μια ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και από το σημείο που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου.

Οι γονείς τους στην Ελλάδα ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Ζουν με την αγωνία για την τύχη τους, για το πώς περνούν τις μέρες τους, ακόμα και για την ψυχική κατάστασή τους αφού τελειώσει η περιπέτειά τους.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούν ψηλά το κεφάλι και κάνουν υπομονή. Το δείχνουν άλλωστε κάθε φορά που οδηγούνται ενώπιο των Τούρκων δικαστών. Έχουν πάντα το κεφάλι ψηλά, στέλνοντας μήνυμα πως δεν φοβούνται. 

Ο Νίκος Μητρετώδης, πατέρας του Ανθυοπολοχαγού, μίλησε στην εφημερίδα Real News και τα λόγια του συγκλονίζουν: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα παιδιά μας. Δεν ξέρετε τι αγώνα δίνουν και τα ίδια…. Δεν έχει αλλάξει όμως τίποτε. Να δούμε πότε θα τελειώσουμε».

Ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης εξακολουθούν να κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Πριν από περίπου έναν μήνα το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την πέμπτη αίτησή τους για αποφυλάκιση.

Ο πατέρας του ανθυπολοχαγού, Νίκος Μητρετώδης, τονίζει ωστόσο ότι δεν το βάζουν κάτω.

«Είναι ψύχραιμοι και κάνουν μεγάλη υπομονή, αν και το χρονικό περιθώριο που παραμένουν στις φυλακές, από τις 3 Μαρτίου, είναι τεράστιο. Απαιτούνται απίστευτα ψυχικά αποθέματα για αυτή τη δοκιμασία. Ζούμε μια πρωτόγνωρη αδικία και τα παιδιά σηκώνουν όλο αυτό το βάρος», λέει ο Νίκος Μητρετώδης.

Για την παραπάνω κατάσταση ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη ενώ η Τουρκία από τη μεριά της χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας «ανεύθυνο» και «επιπόλαιο».

Διαβάστε επίσης: 

«Πόλεμος» Τουρκίας – ΗΠΑ: Ο Τραμπ έτοιμος να διαλύσει τον Ερντογάν