ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Θα απαντήσουμε, εάν παρενοχληθεί ο «Πορθητής» (vid)

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Θα απαντήσουμε, εάν παρενοχληθεί ο «Πορθητής» (vid)

Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Απέπλευσε την Τρίτη (30/10/2018) από την Αττάλεια το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της γείτονος, Φατίχ Ντονμέζ, έσπευσε να στείλει το δικό του προκλητικό μήνυμα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στον λιμένα της πόλης.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟΥ», ΕΙΠΕ Ο ΦΑΤΙΧ ΝΤΟΝΜΕΖ

Ο κ. Ντονμέζ προειδοποίησε ότι «το γεωτρύπανο “Φατίχ” (σ.σ. έτσι ονομάζεται ο “Πορθητής” στα τουρκικά) θα συνοδεύεται από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού» και πως «σε περίπτωση που γίνει κάποια παρενόχληση, τότε θα υπάρξει η απαραίτητη επέμβαση».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οποιοδήποτε ρίσκο για την ασφάλεια. Αλλά, εάν υπάρξει οποιαδήποτε παρενόχληση, τότε οι ναυτικές μας δυνάμεις θα κάνουν αυτό που πρέπει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, την Τετάρτη (31/10/2018) ο «Πορθητής» θα πραγματοποιήσει γεώτρηση στο στόχο «Αλάνια 1», περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της Αττάλειας.

Ο κ. Ντονμέζ πρόσθεσε ότι ο «Πορθητής» θα πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνο και επισήμανε ότι η χώρα του είναι πολύ κοντά στην αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως η η γεώτρηση θα γίνει σε βάθος 2.500 μέτρων και θα κατέβει 5.000-6.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας, με τη βοήθεια συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Φατίχ Ντονμέζ αλλά και τις επόμενες κινήσεις των Τούρκων πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: