ΕΘΝΙΚΑ

Σ. Δήμας: Στο επίκεντρο η συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου

Σ. Δήμας: Στο επίκεντρο η συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου

Συνάντηση με τον Γερμανό πρέσβη Ρολάντ Βέγκενερ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης και η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Βέγκενερ δήλωσε, με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ότι συμφώνησαν με τον κ. Δήμα για την αναγκαιότητα της εφαρμογής των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και για τη καλή συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο στις 29 Νοεμβρίου για το Συνέδριο Berlin Foreign Policy Forum του ιδρύματος Koerber -Stiftung.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα είναι βασικός ομιλητής στο πάνελ του συνεδρίου, με θέμα «Ευρωπαϊκές προοπτικές στην εξωτερική πολιτική της Γερμανίας».

Στο συνέδριο, με τίτλο «Δύναμη και ευθύνη. Ο ρόλος της Γερμανίας και της Ευρώπης στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων», θα συμμετάσχουν, επίσης, και οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντερ Βεστερβέλε και της Πολωνίας Ρ. Σικόρσκι.

Κατά την επίσκεψη του Σταύρου Δήμα στο Βερολίνο, θα υπάρξουν επαφές και με τον κ. Βεστερβέλε. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Εξωτερικών, υπήρξε εξ αρχής η επίσκεψή του στη Γερμανία, κάτι που εκφράστηκε και κατά την πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του.