ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομία: Καμία επαναπροώθηση προσφύγων μέχρι στιγμής από τα Σκόπια

Αστυνομία: Καμία επαναπροώθηση προσφύγων μέχρι στιγμής από τα Σκόπια

Μετά τηχθεσινή μαζική φυγή προσφύγωναπό την Ειδομένη, οι οποίοι αναζήτησαν τρόπο να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και πολλοί από αυτούς το κατάφεραν, οι Σκοπιανοί ανακοίνωσαν ότι θα τους επαναπροωθήσουν στην Ελλάδα, γεγονός που έφερε την αντίδραση της χώρας μας, που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία επανεισδοχής τους.

Τώρα, αστυνομικές πηγές στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια διαψεύδουν πληροφορίες ότι επαναπροωθούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα από την γειτονική χώρα, μέσω των νόμιμων μεθοριακών διαβάσεων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκπρόσωποι των τελωνειακών και αστυνομικών Αρχών στους Ευζώνους, τη Δοϊράνη και τη Φλώρινα απάντησαν πως δεν έχει παρατηρηθεί καμία τέτοια μεταφορά.

Νωρίτερα πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, ανακοίνωσε ότι χθες το απόγευμα, περίπου 1.500 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τη συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα. Οι δυνάμεις ασφαλείας των Σκοπίων απέτρεψαν μάλιστα άλλους περίπου 600 μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα, ενώ «οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στο έδαφος των Σκοπίων εστάλησαν πίσω» (σσ στην Ελλάδα)…

Σχετικές ειδήσεις