ΕΛΛΑΔΑ

Κίνημα «Παραιτηθείτε»: Δείτε LIVE εικόνα από το Newsbomb.gr

Κίνημα «Παραιτηθείτε»: Δείτε LIVE εικόνα από το Newsbomb.gr

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης (15/06η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε»στηνπλατεία Συντάγματος-Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Βουλή και ζήτησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να παραιτηθεί.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κινήματος "Παραιτηθείτε" συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην ασκούμενη πολιτική. Την ίδια ώρα το κίνημα πραγματοποίησε συγκέντρωση και στην συμπρωτεύουσα. Για περίπου τρεις ώρες η κυκλοφορία είχε διακοπεί στις λεωφόρους Αμαλίας και Σοφίας, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στην πλατεία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 7.000 άτομα.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές φεύγουν με το μέτρο, λίγο πριν από την έναρξη της στάσης εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, στις 21.00.

Από τη συγκέντρωση δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις.

Συγκεκριμένα ένα νεαρός άντρας προσπάθησε να κάψει μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις των υπόλοιπων διαδηλωτών. Οι πιο ψύχραιμοι κατάφεραν να τον εμποδίσουν, με την ένταση να τελειώνει εκεί.

Από το μέγεθος της συγκέντρωσης θα εξαρτηθεί και η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ήδη από χθες, Τρίτη (14/06/2016) κυβερνητικά στελέχη, με δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ, επιχειρούσαν άλλοτε με ειρωνικό κι άλλοτε με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο να υποβαθμίσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση μπροστά από το κτήριο της Βουλής, κινούμενοι είτε στη γραμμή Φίλη που είχε κάνει μέρες νωρίτερα για διαμαρτυρία που βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής, είτε μιλώντας για υπόγεια ανάμειξη της Νέας Δημοκρατίας και για παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Λευκο Πύργο

lefkos2

Δείτε LIVE εικόνα από το Newsbomb.gr

Λεπτό προς λεπτό η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Σχετικές ειδήσεις