Κομοτηνή: Την Παρασκευή 27/1 η απολογία του 15χρονου - Κηδεύτηκε το 6χρονο αγοράκι

Κομοτηνή: Την Παρασκευή 27/1 η απολογία του 15χρονου - Κηδεύτηκε το 6χρονο αγοράκι

Η έλευση ειδικού διερμηνέα που θα συνεννοηθεί στη νοηματική με τον 15χρονο θύτη του ειδεχθούς εγκλήματος στην Κομοτηνή, αναμένεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Ο ειδικός διερμηνέας θα έρθει από τη Θεσσαλονίκη στην Κομοτηνή και θα μπορεί να επικοινωνήσει με τον 15χρονο φερόμενο ως δράστη στη γλώσσα των κωφαλάλων και τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της κύριας ανάκρισης.

Η οικογένεια του θύματος,του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για ψυχική οδύνη, ενώ το έγγραφο της νεκροψίας θα προστεθεί στην δικογραφία αύριο (26/1) το πρωί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας του 6χρονου θύματος, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση μετά από την επαφή του με τον φερόμενο ως δράστη, αλλά και από τις επαφές που είχε με ανθρώπους που συμμετείχαν στην διενέργεια προανακριτικών πράξεων, «ο 15χρονος επιδεικνύει μία αφύσικη ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται πλήρως το τι έχει συμβεί, δεν φαίνεται στεναχωρημένος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαμηλής ευφυΐας».

Να σημειωθεί ότι διορίστηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία συνήγορος υπεράσπισης για τον 15χρονο, ο οποίος επιφυλάχθηκε να πει το οτιδήποτε πριν αποκτήσει πρόσβαση στην δικογραφία.

Σήμερα 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο συνοικισμό των Ρομά στην Κομοτηνή η κηδεία του 6χρονου Μεχμέταλή Σεζάλ, μέσα σε βαρύ κλίμα και υπό το βάρος των απειλών για αντίποινα εναντίον της οικογένειας του κατηγορούμενου, η οποία έχει εξαφανιστεί από την περιοχή, προσπαθώντας προφανώς να προστατευθεί από την οργή των συγγενών και των περιοίκων.