ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο χειριστής του γερανού που ανετράπη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο χειριστής του γερανού που ανετράπη

Νεκρός ο χειριστής του γερανοφόρου στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά

Υπέκυψε στα τραύματα του ο 50χρονος χειριστής του γερανού που ανετράπη στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο άτυχος άνδρας παρέμεινε για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα αιμόφυρτος στο κουβούκλιο του οχήματος.

Ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί άμεσα με τα μέσα που είχαν στη διάθεση τους τα διασωστικά οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο 50χρονος άνδρας ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρίας και ιδιοκτήτης του γερανοφόρου οχήματος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το περιστατικό συνέβη όταν ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του. Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρείται καθώς φαίνεται ότι συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.

Δείτε στο βίντεο του thousandnews.gr που ακολουθεί σκηνές από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του άτυχου χειριστή:

Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του άτυχου χειριστή

«Ειδοποιηθήκαμε για εργατικό ατύχημα που συνέβη στο εργοτάξιο του μετρό Μεταμορφώσεως με Πόντου στην Καλαμαριά. Φτάσαμε αμέσως με 3 διασωστικά οχήματα με 12 άνδρες και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε αναποδογυρισμένος γερανός σε ύψους 15 μέτρων, ο οποίος στέκεται σε δύο δοκούς με το κουβούκλιο γυρισμένο προς τα κάτω και υπάρχει ο χειριστής που είναι μέσα, ο οποίος πιθανόν να μην είναι εν ζωή.

Αυτή την στιγμή η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. Περιμένουμε να έρθει ένα γερανός μεγάλος, για να μπορέσουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια. Aυτό που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να προσπαθήσουμε να δέσουμε όσο μπορούσαμε τον άνθρωπο για να μην φύγει προς τα κάτω», τόνισε σε δηλώσεις του, ο διοικητής του Γ΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, αντιπύραρχος, Δημήτριος Καρασαββίδης.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του αντιπύραρχου, Δημήτριου Καρασαββίδη:

«Λύγισαν» οι συγγενείς του μόλις είδαν τη σορό

Ο άτυχος 50χρονος του μοιραίου γερανοφόρου ανασύρθηκε ύστερα από μαραθώνια επιχείρηση που διήρκησε πέντε περίπου ώρες..

Εργαζόμενοι του Μετρό μαζί με πυροσβέστες και διασώστες κατάφεραν να μετακινήσουν το γερανοφόρο όχημα και να απεγκλωβίσουν τον άτυχο 50χρονο.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του χειριστή που παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες ανάσυρσης και ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι μπορεί να είναι ζωντανός. Μόλις αντίκρυσαν την σορό του ανθρώπου τους «λύγισαν».

Σχετικές ειδήσεις