ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ στην Ανάβυσσο Αττικής

Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ στην Ανάβυσσο Αττικής

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (01/08) στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, στην Ανάβυσσο Αττικής.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος στις προσπάθειες συμμετέχει ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά μαίνεται πολύ κοντά σε αυτή που ξέσπασε χθες Δευτέρα (31/07) στα Καλύβια Θορικού και η οποία είναι επίσης σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν απειλούνται αυτή την ώρα κατοικημένες περιοχές. Σημειώνεται, ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια.

Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Τετάρτη 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


Σχετικές ειδήσεις