ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ψάχνουν απαγωγείς και στην Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ψάχνουν απαγωγείς και στην Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως στην πιο πολυσυζητημένη υπόθεση απαγωγής στην Ελλάδα - Τα μηνύματα των απαγωγέων και οι έρευνες της Αστυνομίας που συνεχίζονται

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ

Και στην Αθήνα φαίνεται ότι είχαν απλώσει τα... πλοκάμια τους οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που βγαίνουν σήμερα (04/10) στη δημοσιότητα από «Το Βήμα», τρία από τα γραπτά μηνύματα (SMS) που έστειλαν οι απαγωγείς τον περασμένο Ιούνιο στην οικογένεια του 54χρονου επιχειρηματία, «έφυγαν» από τις περιοχές της Γλυφάδας, του Λαγονησίου και της Αναβύσσου.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι Κρητικοί απαγωγείς δεν είχαν την επιχειρησιακή εμπειρία να οργανώσουν μια τέτοια «κινηματογραφική» απαγωγή και έλαβαν τη βοήθεια ατόμων με ποινικό παρελθόν.

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το Σάββατο (07/10) ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Ηρακλείου οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απαγωγής.

lempidakis3

Διαβάστε ΕΔΩ τι ομολόγησαν στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για αρπαγή σε διακεκριμένη μορφή, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβιασμού και εμπρησμού.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που βρισκόταν στο σημείο ενώ αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την αποχώρησή τους.

lempidakis4

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στους γύρω χώρους είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ η είσοδος στο εσωτερικό του μεγάρου επιτρεπόταν μόνο στους συνηγόρους τους.

lempidakis2

Από την πίσω πόρτα του μεγάρου οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και το ανήλικο κορίτσι που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ελεύθερη η 16χρονη

Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η 16χρονη που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η κοπέλα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Στη συνέχεια, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Επέστρεψε στην εργασία του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Χαρούμενος και ιδιαίτερα ευδιάθετος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε χθες το πρωί στην επιχείρηση του στα Πλαστικά Κρήτης.

lempidakis5

Ο επιχειρηματίας, είχε εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την εξάμηνη περιπέτειά του, στο πρόσωπό του.

Τον απαχθέντα επιχειρηματία είχε εξετάσει ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 54χρονος φέρει αποτύπωμα από αλυσίδα στα κάτω άκρα, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη, ο απαχθείς λάμβανε φαγητό και νερό, ωστόσο είχε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά.

Ο κ. Λεμπιδάκης μόλις έφτασε στο εργοστάσιο του στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου έπεσε στην αγκαλιά των ανθρώπων αυτών, που για αρκετά χρόνια τώρα εργάζονται μαζί, χαιρετώντας τους όλους με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Στις πρώτες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Λεμπιδάκης ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την υποδοχή που του έκαναν και είναι έτοιμος να ξαναρχίσει τη δουλειά.

«Είμαι πολύ καλά και ψυχικά και σωματικά. Πολύ χαρούμενος που με υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι μου με αυτόν τον τρόπο. Είμαι ανυπόμονος να ξαναρχίσω τη δουλειά. Ήθελα να έρθω εδώ και να βρεθώ ξανά με τους συνεργάτες μου» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Λεμπιδάκης όταν ερωτήθηκε για όλους αυτούς του μήνες της ομηρείας του, είπε: «Έζησα έξι εφιαλτικούς μήνες. Με κούρασαν στο μυαλό. Ευχαριστώ πολύ την αστυνομία που εργάστηκε με μεθοδικότητα και άκρα μυστικότητα, είναι ένα θαύμα αυτό που πέτυχαν».

Πηγή: cretapost.gr

Σχετικές ειδήσεις