ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη: Πρώτο θέμα στην Τουρκία γιατί «τους αγαπά» - Δύο συλλήψεις (vids+pics)

Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη: Πρώτο θέμα στην Τουρκία γιατί «τους αγαπά» - Δύο συλλήψεις (vids+pics)

Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet έγινε η άγρια επίθεση που δέχθηκε χθες (19/05) ο Γιάννης Μπουτάρης στο Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων - «Επιτέθηκαν στο Δήμαρχο γιατί αγαπά τους Τούρκους και τον Ατατούρκ», γράφουν οι Τούρκοι, ρίχνοντας νερό στο μύλο της προπαγάνδας – Σοκάρουν η μαρτυρία του Δημάρχου και οι εικόνες από τα επεισόδια - Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας που προχώρησε σε δύο συλλήψεις και τρεις προσαγωγές.

Η Χουριέτ, «αφιέρωσε» το πρώτο θέμα της ιστοσελίδας της στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως οφείλεται στο γεγονός πως «είναι γνωστός για τις απόψεις του σχετικά με τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ».

Στη συνέχεια, αφού παραθέτει τα γεγονότα και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση, η «Hurriyet» υπενθυμίζει ότι ο Μπουτάρης πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2012 είχε προτείνει να ονομαστεί «Ατατούρκ» ο δρόμος της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ.

«Ωστόσο, υποχώρησε, λόγω έντονων αντιδράσεων», συνεχίζει το δημοσίευμα, για να καταλήξει: «Αφού εκλέχθηκε δήμαρχος το 2012, δέχθηκε έντονη κριτική όταν δήλωσε πως οι Τούρκοι είναι αδέρφια μου».

boutaris

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στην «Hurriyet», το 2016, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει: «Έχουμε δημιουργήσει ένα μύθο για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι».

Δύο συλλήψεις και τρεις προσαγωγές

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την άγρια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Αξιοποιώντας το υλικό από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση, η αστυνομία έχει μάλιστα συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία και για άλλους δράστες, κάτι που καθιστά θέμα ωρών το ντόμινο συλλήψεων.

Οι δύο προσαχθέντες, ηλικίας 20 και 36 ετών, εξετάστηκαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε η σύλληψή τους.

Λίγο αργότερα, τρία ακόμη άτομα προσήχθησαν και εξετάζονται για συμμετοχή στην επίθεση.

Οι προσαχθέντες μετήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση, την οποία διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, ο 20χρονος και ο 36χρονος που είναι ομογενής από τη Γεωργία, κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, με τον Γιάννη Μπουτάρη επικοινώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος του επισήμανε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της τραμπούκικης επίθεσης σε βάρος του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Μπουτάρης, ο οποίος πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο, έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των αγνώστων που τον χτύπησαν.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είπαν οι δύο συλληφθέντες στους αστυνομικούς.

«Εφιαλτικά όσα έζησα»

Για εφιαλτικές στιγμές έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης - Έλαβε εξιτήριο το πρωί από το νοσοκομείο - Νέες εικόνες - ντοκουμέντο από την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μπουτάρης λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε μετά τη σωματική επίθεση σε βάρος του μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει το βράδυ για νοσηλεία και το πρωί επέστρεψε στο σπίτι του, αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα (21.05.2018), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr εικόνες – σοκ από την επίθεση που δέχθηκε

Σοκάρουν τα όσα περιγράφει

Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε στο Thestival.gr: «Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω στο νοσοκομείο το βράδυ. Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις σήμερα. Θα τα πούμε τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, ο δήμαρχος είπε: «Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση».

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της επίθεσης

Υπέβαλε μήνυση

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος προτίθεται να τοποθετηθεί επί του περιστατικού στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, χτες, οπότε και ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια για όσα συνέβησαν, υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων για την επίθεση που δέχτηκε.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr εικόνες – σοκ από την επίθεση που δέχθηκε

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Δείτε στο Cnn.gr πώς σχολιάζουν την επίθεση τα κόμματα

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi.gr

Διαβάστε επίσης:

Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα θα κερδίσει σήμερα (20/05) τον αγώνα επάθλου;

«Βόμβα» από τον Αρχηγό του τουρκικού στρατού: Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας στο Αιγαίο

Άγρια επίθεση και ξύλο στον Γιάννη Μπουτάρη

Υπενθυμίζεται ότι άγρια επίθεση από δεκάδες άτομα δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (19/05) ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Λευκό Πύργο - Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης γλίτωσε μετά την επέμβαση των συνοδών του.

Ο Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στο Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Εκεί, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αρχικώς υβρίστηκε για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και στους ίδιους τους Ποντίους. Ο Δήμαρχος δεν αντιδρούσε, μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς, απαίτησαν να απομακρυνθεί.

Αρκετοί μάλιστα δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητό του. Τότε άνδρες της ασφάλειάς του επενέβησαν και τον απομάκρυναν από το σημείο σε κατάσταση σοκ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε ακολούθως στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Σχετικές ειδήσεις