ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Τραγωδία δίχως τέλος - Στους 88 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Φωτιά Μάτι: Τραγωδία δίχως τέλος - Στους 88 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Φωτιά Αττική: Μία 42χρονη γυναίκα το τελευταίο θύμα - Κατέληξε τα ξημερώματα στο ΚΑΤ - Βουβός πόνος για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι - Πανελλήνιος θρήνος για τα δίδυμα κοριτσάκια που πέθαναν στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς - Συνεχίζονται οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα για τους αγνοούμενους

Αυξάνεται μέρα με την ημέρα ο αριθμός των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα (23/7) στο Μάτι, στην ανατολική Αττική.

Τα ξημερώματα κατέληξε στο νοσοκομείο ΚΑΤ μία 42χρονη γυναίκα που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Πλέον ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει στους 88.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ευχή όλων πλέον είναι να μην διευρυνθεί περισσότερο ο τραγικός αυτός κατάλογος των θυμάτων, αν και οι αγνοούμενοι συνεχίζουν να είναι δεκάδες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός.

«Οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί»

Συγκλονίζει ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, ο οποίος τόνισε ότι «οι περισσότεροι στο Μάτι, κάηκαν ζωντανοί». «Ζούμε τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που έρχονται εδώ, αναγκαστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, ζούμε το δράμα. Σε συνεργασία με τους γενετιστές προσπαθούν να κάνουμε τη δουλειά μας για να αποδοθεί όπως γίνεται δικαιοσύνη. Για εμάς σήμερα ήταν η πιο δύσκολη ημέρα», ανέφερε για να συνεχίσει, «κάποιοι είναι καμένοι με εγκαύματα αλλά τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα. Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες αλλά δεν μπορούν να αναγνωριστούν, πρέπει να γίνει εξέταση DNA από τα εργαστήρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι ταυτοποιήσεις, μπορεί να διαρκέσει ώρες, ακόμη και μέρες».

Τραγικό τέλος στο θρίλερ με τα 9χρονα αγγελούδια

Νεκρά είναι τελικά τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνταν μετά την μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι.

Η ταυτοποίηση των δύο ανήλικων κοριτσιών καθώς και του παππού και της γιαγιάς τους που επίσης αγνοούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας έγινε το βράδυ της Παρασκευής (27/7) βυθίζοντας στο πένθος φίλους και συγγνείς της οικογένειας αλλά και όσους αγωνιούσαν και έτρεφαν ελπίδες για αίσιο τέλος στην αναζήτησή τους.

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε συντετριμμένος ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είχε αναλάβει για λογαρισμό της οικογένειας τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

paidakia

Τα 9χρονια αγγελούδια μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους ήταν μεταξύ των σορών που βρέθηκαν στο οικόπεδο της φρίκης. Τα δύο κοριτσάκια μάλιστα ήταν αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους που δεν τα άφησαν από κοντά τους μέχρι την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 13χρονου Δημήτρη

Ο πατέρας του αγοριού που βρίσκεται μεταξύ των αγνοουμένων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την ανατολική Αττική τη Δευτέρα (23/07), υποστήριξε ότι αναγνώρισε το παιδί του, αλλά και τη γιαγιά του, σε φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Τα ίχνη του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μάτι, όπου βρισκόταν με τον θείο του, τον παππού και την γιαγιά του. Ο πατέρας του υποστηρίζει τώρα ότι αναγνώρισε το παιδί του, αλλά και τη γιαγιά του, σε φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αναφέρει ο ΑΝΤ1.

fwtia 13xronos3

Ο πατέρας του μικρού Δημήτρη απηύθυνε έκκληση στον άνθρωπο που έβγαλε τις φωτογραφίες, ενώ παράλληλα έλαβε πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο 13χρονος Δημήτρης εθεάθη με την γιαγιά του να περιμένουν ένα αλιευτικό σκάφος για να τους σώσει.

Ωστόσο, τόσο ο μικρός Δημήτρης, όσο και η γιαγιά του, δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής από το βράδυ της «μαύρης» Δευτέρας και η αγωνία της οικογένειάς τους χτυπάει «κόκκινο».

Αλέξης Τσίπρας: Αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

«Σας κάλεσα εδώ για να αναλάβω ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία και σας καλώ να πράξετε το ίδιο, γιατί είναι αυτονόητο για την κυβέρνηση αυτής της χώρας. Δεν θα δραπετεύσουμε από τις ευθύνες μας. Δεν το κάναμε ποτέ μέχρι τώρα, δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα. Δεν θα διαιωνίσουμε λάθη και συμπεριφορές που ζήσαμε στο παρελθόν». Με αυτή τη δήλωση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την εισαγωγική του τοποθέτηση την Παρασκευή (27/07/2018) ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην Αττική με τους 87 νεκρούς.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ την εισαγωγική δήλωση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιου

Ερευνών συνέχεια

4515682

Στο μεταξύ, κορυφώνεται η αγωνία συγγενών και φίλων που για πέμπτη μέρα από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική συνεχίζουν να ψάχνουν αγνοούμενους σε στεριά και θάλασσα.

4515593
fwtia attikh 4
agnooumenoi1

Το αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοούμενων, για τον οποίο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση – οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με «Τα Νέα» κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 –, με τους συγγενείς να είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι.

Οι εκκλήσεις των συγγενών

Οι οικογένειες των θυμάτων μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και τα social media συνεχίζουν να απευθύνουν εκκλήσεις προς τις Αρχές για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ανείπωτη τραγωδία για πυροσβέστη

Η αποκάλυψη ότι το πρώτο θύμα της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε σε Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτζά, ένα μόλις 6 μηνών βρέφος, ήταν παιδί πυροσβέστη, ο οποίος επιχειρούσε εκείνες τις ώρες στα πύρινα μέτωπα, συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Παρασκευής (27/07).

Παράλληλα, η μητέρα του βρέφους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, καθώς μαζί με το παιδί της εντοπίστηκαν στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ταυτοποιήθηκε η σορός του Δημήτρη Τουρναβίτη από τον αδελφό του Κώστα, ο οποίος κλήθηκε στο νεκροτομείο.

Πρόκειται για τον σύζυγο της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Μάτι: Κουλουριάστηκε και περίμενε το θάνατο στο οικόπεδο της φρίκης

Φωτιές Αττική: Θρίλερ με τον 13χρονο Δημήτρη - Τον αναγνώρισε ο πατέρας του σε φωτογραφίες (pic)