ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Εμπρησμός από αμέλεια η φονική πυρκαγιά - Ποιος είναι ο ύποπτος

Φωτιά Αττική: Εμπρησμός από αμέλεια η φονική πυρκαγιά - Ποιος είναι ο ύποπτος

Κοντά στην ολοκλήρωσή της είναι η προανάκριση που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της ΠυροσβεστικήςΥπηρεσίας για τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν κάτοικο της περιοχής Νταού Πεντέλης, ο οποίος επιχείρησε να κάψει ξύλα και κλαδιά.

Κι αυτές επιβεβαιώνονται, σημειώνει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή» από την έως τώρα έρευνα, που κάνει λόγο για εμπρησμό από αμέλεια.

Διαβάστε: Το προφίλ του υπόπτου που φέρεται να προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά

Οι ερευνητές της Πυροσβεστικής φέρεται να ολοκληρώνουν τον κύκλοι των καταθέσεων και το επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβάλουν τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού, φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φονική πυρκαγιά ξεκίνησε από σωρό με ξύλα που επιχείρησε να κάψει ο συγκεκριμένος κάτοικος της περιοχής.

Μάλιστα υπάρχουν και καταθέσεις περιοίκων, στις οποίες αναφέρουν ότι το πρωί της 23ης Ιουλίου είδαν τον ύποπτο να βάζει φωτιά στα ξύλα αλλά και πυροσβεστών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι όταν έφτασαν στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς εντόπισαν σωρό με ξύλα και υπολείμματα καύσης.

Μάλιστα, όταν αντελήφθη τις συνέπειες των πράξεών του, ο ύποπτος επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του, σκεπάζοντας με χαλίκια, χώμα και νερό, το σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είναι αυτός που διέδιδε ότι εντόπισε κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ το οποίο πέταγε σπινθήρες, με συνέπεια να ξεσπάσει η φωτιά.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Αττική: Καταθέσεις μαρτύρων διαψεύδουν την Πυροσβεστική

Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του Άκη Σακελλαρίου: Για δέκα ημέρες μέσα στην Εντατική…