ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Χωρίς τέλος η τραγωδία – Στους 96 οι νεκροί

Φωτιά Μάτι: Χωρίς τέλος η τραγωδία – Στους 96 οι νεκροί

Άλλος ένας εγκαυματίας που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κατέληξε την Τετάρτη (14/8) στο ΚΑΤ, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό από τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στους 96.

Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών, μετά από σκληρή, αλλά άνιση «μάχη» που έδωσε στη ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, 29 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, 6 εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς, οι 3 είναι διασωληνωμένοι.

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, νοσηλεύεται και ένα παιδί, σε καλή κατάσταση.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία «η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 13 άτομα».

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα

Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει, στα αστυνομικά τμήματα του Μαραθώνα και της Ραφήνας, οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων της «μαύρης» εκείνης Δευτέρας της 23ης Ιουλίου, μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας.

Ταυτόχρονα, η μία μετά την άλλη οι οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς , δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής και καταθέτουν μηνυτήριες αναφορές, ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (13/08), ο αδελφός της ακτινολόγου Βασιλικής Χερουβείμ, με αίτηση του στον εισαγγελέα, ζήτησε μία σειρά εγγράφων, τα οποία όπως υποστηρίζει πρέπει να έχει στα χέρια της η δικαστική αρχή, προκειμένου να χυθεί φως σε όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά και για να αποφευχθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς.

Παράλληλα, δύο εκ των οικογενειών θυμάτων, οι οποίες όρισαν πραγματογνώμονα τον αντιστράτηγο Ανδριανό Κορμπάτση, έχουν ήδη στα χέρια τους το πόρισμα του και αναμένεται να το καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς έχουν ωστόσο ορίσει και δικό τους πραγματογνώμονα από την Πυροσβεστική, ενώ αναμένουν τις συνομιλίες από τους ασυρμάτους τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς, προκειμένου να αποδώσουν τυχόν ευθύνες.