ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» από το δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα: Οι Αλβανοί δεν μας δίνουν ούτε ένα επίσημο έγγραφο

«Βόμβα» από το δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα: Οι Αλβανοί δεν μας δίνουν ούτε ένα επίσημο έγγραφο

Κωνσταντίνος Κατσίφας | Ειδήσεις: Τι δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος - Σε «θολά νερά» η υπόθεση θανάτου του 35χρονου Έλληνα ομογενή από τους Βουλιαράτες – Γιατί οι γονείς αποφάσισαν να «φρενάρουν» τη διαδικασία ταφής

Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς φαίνεται πως κινείται η υπόθεση του θανάτου του 35χρονου Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός την Κυριακή (28/10/2018) στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα (29/10/2018) στους Βουλιαράτες, περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης, αφού όπως είπε, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση ως οικογένεια. Δεν έχει κλείσει ούτε ανοίξει ο φάκελος», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και διαφέρουν από πηγή σε πηγή, χωρίς καμία από αυτές να είναι από επίσημα «χείλη».

«Οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς ούτε σε ένα μέτρο απόσταση», ανέφερε ο κ. Γιοβανόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν η οικογένεια θα διενεργήσει νεκροψία, απάντησε πως «θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη» από τις αλβανικές Αρχές, ωστόσο, «δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές Αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας» και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Ο δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια «φρέναρε» τη διαδικασία ταφής, μέχρις ότου υπάρξει σαφής απάντηση ως προς τα αίτια του θανάτου.

«Είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω», σημείωσε με νόημα ο Κώστας Γιοβανόπουλος.

«Πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να συνεχίσει ήσυχα ο βίος των ανθρώπων που θα μείνουν πίσω, όταν τα κανάλια και εμείς οι δικηγόροι θα φύγουμε. Η σπέκουλα ελλοχεύει στην κάθε γωνιά αυτής της υπόθεσης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο:

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 35χρονου: «Οι Αλβανοί μου ρήμαξαν το σπίτι»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε, όμως, και η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η ίδια κατήγγειλε ότι Αλβανοί αστυνομικοί της ρήμαξαν το σπίτι και πήραν το στρατιωτικό μπουφάν του αδικοχαμένου παιδιού της.

Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών: Ο Κωνσταντίνος ήταν καλό παιδί - Δεν είχε σχέση με οργανώσεις

Για ένα «καλό παιδί» που «δεν είχε καμία σχέση με οργανώσεις» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπ. Καραθάνος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Όπως είπε ο ίδιος, ο Κατσίφας «εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Αθήνα και τα Ιωάννινα, τα τελευταία πέντε χρόνια επέστρεψε στο χωριό του, όπου δούλευε ως σιδεράς».

«Δεν είχε ενοχλήσει ή ενοχληθεί ποτέ, δεν προκαλούσε, ούτε είχε τσακωθεί με κανέναν», τόνισε ο κ. Καραθάνος και σημείωσε ότι είχε «έμφυτο πατριωτισμό».

«Έλεγε και έγραφε εθνικιστικά πράγματα, αλλά δεν έγραφε τίποτα κατά των Αλβανών», ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κατσίφας στόλιζε κάθε χρόνο το χωριό με ελληνικές σημαίες, ενώ μιλώντας για την ημέρα της δολοφονίας, σημείωσε επικαλούμενος αυτόπτη μάρτυρα πως «πριν από τη δολοφονία κάποιος αστυνομικός κατέβασε μία σημαία, κι άρχισαν οι αστυνομικοί να του λένε "κάτσε να δεις τις θα πάθεις"».

Τότε, σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο 35χρονος πήγε στο σπίτι του να πάρει μία σημαία και πήρε και το όπλο. «Συνελήφθη στη Δεξαμενή και σύρθηκε για 100 μέτρα και εκεί εκτελέστηκε εν ψυχρώ», δήλωσε, συμφωνώντας ουσιαστικά με το γιατρό Π. Πάπιστα, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων μεταβαίνει στην Αλβανία, καθώς και δύο πραγματογνώμονες και ένας δικηγόρος από την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: