ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός: Παράταση στο σχολικό έτος - Νωρίτερα η έναρξη του επόμενου - Τι αναφέρει η Νίκη Κεραμέως

Κορονοϊός: Παράταση στο σχολικό έτος - Νωρίτερα η έναρξη του επόμενου - Τι αναφέρει η Νίκη Κεραμέως
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Το προσχέδιο του χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, αναφέρει ως ημερομηνία επιστροφής των μαθητών την 11η Μαΐου, για τη Γ' Λυκείου.

Οι άλλες ημερομηνίες που βρίσκονται στο... τραπέζι, είναι η επανέναρξη μαθημάτων να γίνει στις 25 Μαΐου για τα Γυμνάσια και την Α' και Β' Λυκείου και μια εβδομάδα αργότερα για τα Δημοτικά.

Η πιθανότητα της παράτασης της σχολικής χρονιάς είναι ορατή αλλά σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, «όχι πέραν του τέλους Ιουνίου».

Παράλληλα εξετάζεται και η «έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα, αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωί της Κυριακής (26/04) μιλώντας στο Open TV, η Νίκη Κεραμέως.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από το Ινστιτούτο Παιδείας κατευθύνσεις για «την απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη», πρόσθεσε η υπουργός και αναφερόμενη στα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει «εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου».

Δείτε όλα όσα δήλωσε η υπουργός στο βίντεο που ακολουθεί:

«Προτεραιότητά μας οι μαθητές της Γ' Λυκείου και σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου, κοντά στις κανονικές ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Επεξεργαζόμαστε, επίσης, μαζί με τους ειδικούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας, τις ακριβείς οδηγίες για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να ληφθούν κατά την επιστροφή στις αίθουσες, αλλά και τον τρόπο υιοθέτησής τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές», έχει δηλώσει πριν από λίγε ημέρες η υπουργός Παιδείας.

Πώς θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες

Στα μέτρα που θα ληφθούν για τα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές αλλά και τι θα γίνει με όσους ενδεχομένως έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως όλα δείχνουν, οι υποψήφιοι θα πηγαίνουν... εφοδιασμένοι με μάσκες και αντισηπτικά για να δώσουν εξετάσεις, σε αίθουσες με λιγότερα θρανία απ' ότι γίνεται πάντα.

«Πρέπει να δούμε πως θα πάει η πανδημία τις επόμενες εβδομάδες. Καταλαβαίνω το άγχος σας πιστέψτε με. Οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν με την μέγιστη δυνατή προστασία των μαθητών», ανέφερε ο κ. Τσίοδρας παραθέτοντας λεπτομέρειες για τα μέτρα.

«Θα γίνει με τους κανόνες που τηρούμε όλοι μας, καθώς και τα μέτρα φυσικής απόστασης που τηρούμε. Επίσης θα προβλεφθούν μέτρα για όσους πέρασαν τον ιό είτε οι ίδιοι είτε οι οικογένειες τους», ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

«Κανείς δεν θέλουμε να χάσει τις Πανελλαδικές», ανέφερε ο καθηγητής προσθέτοντας πως συζητείται επιστημονικά το αν θα υπάρξει έλεγχος τόσο στους μαθητές όσο και σε εργαζόμενους άλλων κλάδων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Αυτά είναι τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων - Αναλυτικοί πίνακες

Σχετικές ειδήσεις